Polo 2F губи ток...
Polo 2F губи ток...
Здравейте. Днес излизам, паля, тръгвам, минах 1км, спрях, свърших си работа, тръгнах да паля... не иска.. бутах я, пробвах да тръгна на втора като я засилих, пак не иска... Като тръгна да въртя да запали, лампиончето ми изгасва, не стига ток.. фаровете едвам жужат... Акумулатора е хубав, пробвах с на бащата кола да си дам ток, неговия акумулатор е чисто нов... не запали, пак същата работа, опитва се 1 оборот и до там... след 1-2 опита само казва "цък" и до там...Изчистих всички клеми на акумулатора, жичките, където са в акумулатора и по купето, масата, която е към купето (погледнато отпред се пада вляво). Почистих и клемите на един кабел, който е върху алтернатора и в купето... пак няма резултат. Посъветвах се и ми казаха, че е масата, която е при стартера... там са и плюсовите кабели, но е под моно инжекциона и идея си нямам как да развия и почистя там... Майсторът ми каза, че може да е стартера, но щом не се опитва да запали и не е запалила на втора като съм я засилил, не е той.. някъде се губи ток, казаха ми, че е от някоя маса... ама за сега безуспешно.. Моля, дайте някви съвети, щото от сутринта се забатачих и направо не знам...
Последна промяна от snuupy93 на Сря 21 ное 2012 21:18, променено общо 1 път.
- monaha86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 2F гуми ток...
Може и инжекциона да прави проблем,щом не иска да запали на скорост.
Инжекциона си е ок, не е от него. Вчера пак не стигаше ток, не можеше да се пусне CD-to, фаровете ми заглъхнаха.. викам си кво става... ама си палеше, днес също запали и сега изобщо не пали... не е инжекциона 100%
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=7&t=155027&hilit=%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0
При мен беше палец, преди 3 години
Може и бобинка да е, може и кой знае какво да е...
Почни едно по едно
При мен беше палец, преди 3 години
Може и бобинка да е, може и кой знае какво да е...
Почни едно по едно
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Имаш утечка.
Потърси тема как да я мериш и почвай да разкачаш едно по едно консумативи - касетофон, аларма и тн
Аз имах подобен проблем (но не е утечка) - ключа за фаровете се беше прецакал - и се включваха чистачки и вентилатор без колата да е на контакт.
Максимална допустима утечка беше макс 0.050 Ампера по спомен
Потърси тема как да я мериш и почвай да разкачаш едно по едно консумативи - касетофон, аларма и тн
Аз имах подобен проблем (но не е утечка) - ключа за фаровете се беше прецакал - и се включваха чистачки и вентилатор без колата да е на контакт.
Максимална допустима утечка беше макс 0.050 Ампера по спомен
Утечка е, да. Дърпахме я до сервиза... там и подадохме ток, запали... постоя с кабелите пали поне 10 пъти... излизаме от там, уж всичко ок, пуснах фарове и парно... светлините и парното глъхнаха... после не можа да запали и това в движение.... нещо има, утре я водя на жичкаджия, той да я види.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 2F губи ток...
акумулатора е за смяна,типични белези за окъсила клетка
зареждаш акумулатора,палиш може и 10-20 пъти няма проблем,тръгваш,след 15 минути спираш и край-няма палене
зареждаш акумулатора,палиш може и 10-20 пъти няма проблем,тръгваш,след 15 минути спираш и край-няма палене
Re: Polo 2F губи ток...
Току-що се прибрах с количката. Оказа се, както и предполагах, че като е текло масло от гарнитурата, която смених, върху алтернатора, всички вътре е станало на боза... така и беше, сега всичко е сменено в алтернатора, почистено и пали от четвърт оборот, дори и на фарове. Не искам да коментирам предишните собственици, които караха колата без антифриз, с течаща гарнитура, която течеше право в алтернатора... 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”