Поло 6N1 AEX проблем със стартера
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Поло 6N1 AEX проблем със стартера
проблема се появява на студен двигател. май май бендекса не може да изхвърли. има ли някакъв вариянт за самопоправка в домашни условия или трябва нов. а от приятели разбрах че трябвало да се гледат някакви серийни номера или нещо такова. тука в форума вий баща, вий майка
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Поло 6N1 AEX проблем със стартера
Shanovec написа:проблема се появява на студен двигател. май май бендекса не може да изхвърли. има ли някакъв вариянт за самопоправка в домашни условия или трябва нов. а от приятели разбрах че трябвало да се гледат някакви серийни номера или нещо такова. тука в форума вий баща, вий майка
Колега, какво точно прави?
- Shanovec
ами издава един такъв звук - КХХХХХХХХ
.
един приятел ми каза, че стартера прай дертове

- ivanovkbg
Shanovec написа:ами издава един такъв звук - КХХХХХХХХ![]()
.
Аз карам Голф със същия мАтор (

Понякога отказва и да върти даже, ама с повторен опит се оправя.
Още не съм го гледал от к’во прави така. Айде това, за въртенето може да е от това, че клемите ми са омаслени(трябва да ги почистя

- Shanovec
да.по принцип в началото когато се появи проблема, от втория опит и палеше. ама сега въртя по 3 - 4 пъти и яката ръчкам ск. лост напред - назад и чак тогава пали. пробвах да паля на скорост без натиснат съединител - даже и не дръпна напред с милиметър. и се чува само едно такова КХХХХХХ
И мойта почна да го прави от скоро, рядко, от втория път пали... ако някой е установил проблема да споделя..
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996

Какво има да му се установява на тоя проблем. Иска сваляне почистване гресиране, евентуална подмяна на втулки или бендикс ако дълго време не е направена профилактика и си карате така с проблема ...
Има 1005 теми за стартери. Преди 5 теми пак същата. Айде малкко

freestyler911 написа::shock![]()
Иска сваляне почистване гресиране, евентуална подмяна на втулки или бендикс ако дълго време не е направена профилактика и си карате така с проблема ...
И мен така ми казаха, но исках да чуя още едно мнение.

- freestyler911
Викаш неволята лягаш под колата и действаш....
Ако ръцете ти са г*за отиваш в някой от клубните сервизи.
Дерзай....
Ако ръцете ти са г*за отиваш в някой от клубните сервизи.
Дерзай....
- Shanovec
Факт е че стартера още не е свален. Но ми направи впечатление че когато колата е в гаража стартера не прави никакви дертове. Пали от четвърт както се казва. Но вечер след работа пак същата история. Което ме навежда на мисълта, че проблема може да не е самия стартер, а нещо друго. Или аз нещо греша.
Някакви идеи???
Някакви идеи???
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз го имах този проблем. свалях стартера, почиствах, смазвах, не се оправя. по мое мнение проблема е в магнитния прекъсвач, който трябва да включи, за да се зацепи колелото на стартера с маховика. прекъсвача не включва и стартера само върти без да е зацепен с маховика. на моя стартер обаче болтовете на магнитния шалтер бяха заляти и не можах да ги отвия. затова нов от моргата и готово.
- freestyler911
1. От моргата не е нов!
2.Болтовете са лепени и се отвиват с хубава кръстата отвертка с добро рязко завъртане в началото.
3.Това е изпълнителен електромагнит, т.е бобина с котва, между тях е имало грес някога и като клеяса става така , в един момент се протрива бронзовото кошухче и гори ! Не е никакъв прекъсвач!
Хъркането се получава и от още 2 неща които не взехте предвид. Износване на втулките откъм скоростите и задната капачка или износване на втулката на плаващото зъбно колело което се избутва от бендикса
2.Болтовете са лепени и се отвиват с хубава кръстата отвертка с добро рязко завъртане в началото.
3.Това е изпълнителен електромагнит, т.е бобина с котва, между тях е имало грес някога и като клеяса става така , в един момент се протрива бронзовото кошухче и гори ! Не е никакъв прекъсвач!
Хъркането се получава и от още 2 неща които не взехте предвид. Износване на втулките откъм скоростите и задната капачка или износване на втулката на плаващото зъбно колело което се избутва от бендикса

- Pier1919
- Автомобил:
- Двигател:
така аз има сащия проблем от 2 години кхххххх мхххххх още си пали звяра нищо му няма малко кашля само ;) даваите акъл как и защо
- ivanovkbg
И така...
Моят Голф често правеше това. Тръгвам да въртя КХХХХ, връщам ключа и паля. До вчера. Разтрака се нещо, отидох веднага в сервиза и майстора ми се хвана за главата. Свещите заминали, ама много зле бяха. Дори не искаха да се отвиват и малко остана да правя основен ремонт, но както и да е. Сложихме 4 нови свещи NGK, 10лв. бройката. Единият кабел беше почнал да гори, смених и него... И до там... Сега никакви проблеми с паленето няма. Колкото пъти си завъртя, толкова си пали от раз, а аз си мислих, че проблема е в стартера.
Моят Голф често правеше това. Тръгвам да въртя КХХХХ, връщам ключа и паля. До вчера. Разтрака се нещо, отидох веднага в сервиза и майстора ми се хвана за главата. Свещите заминали, ама много зле бяха. Дори не искаха да се отвиват и малко остана да правя основен ремонт, но както и да е. Сложихме 4 нови свещи NGK, 10лв. бройката. Единият кабел беше почнал да гори, смених и него... И до там... Сега никакви проблеми с паленето няма. Колкото пъти си завъртя, толкова си пали от раз, а аз си мислих, че проблема е в стартера.
- freestyler911
Не че нещо, ама от свещи до стартер има лека разлика. Или ти не знаеш кое кога се случва и как звучи, или майстора ти му има нещо или те хвърля на х*я ...
А така като те слушам си сменял точно нула пъти свещи и хич не ти е ясно как се развиват свещи...
Сигурно като ти свърши бензина си доливаш антифриза в разширителни съд и всичко се оправя ?
Меко казано съветът ти или споделяне на мнение ли, не знам как да го нарека е смешно.
А така като те слушам си сменял точно нула пъти свещи и хич не ти е ясно как се развиват свещи...
Сигурно като ти свърши бензина си доливаш антифриза в разширителни съд и всичко се оправя ?
Меко казано съветът ти или споделяне на мнение ли, не знам как да го нарека е смешно.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”