Проблем с централното заключване на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
LFC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с централното заключване на Поло

Мнениеот LFC » Чет 03 яну 2013 11:25

Здравейте,
Имам следния проблем с централното заключване на Поло. На кратко: моторчето за централното се е повредило и работи само в едната посока - само заключва. Проблема е че капачката на резервоара е останала в заключено положение и сега не мога да я отворя да заредя колата. Моля някой ако има идея как да отворя капачката да сподели, ще бъде благодарен, че докато намеря моторче няма да мога да заредя колата :(
Благодаря предварително.

3115
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с централното заключване на Поло

Мнениеот 3115 » Чет 03 яну 2013 11:30

Намери най-близкия вакуум до капачката на резервоара и всмуквай през него!Би трябвало да се отвори!Успех!
п.с-май наистина трябва да духаш :mrgreen: (за отключване),както казва колегата zografski

Последна промяна от 3115 на Чет 03 яну 2013 11:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 03 яну 2013 11:40

3115 написа:Намери най-близкия вакуум до капачката на резервоара и всмуквай през него!Би трябвало да се отвори!Успех!

:да: Откачаш вакуум маркучето от машинката за централно, със засмукване на въздух заключва или отключва. Можеш да пробваш да си го ремонтираш сам. Отваряш машинката, по платката най-вероятно се е образувала ръжда, пръскаш обилно с WD-40 и забърсваш хубаво до като не я направиш като нова, това при мен помогна и машинката отново заработи коректно :)
Поздрави

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 03 яну 2013 12:55

Моля някой ако има идея как да отворя капачката да сподели,[/quote]
    Сваляш облицовката на багажника зад десния стоп и зазвиваш двете болтчета с които се държи машинката за заключване на резервоара :idea:

Потребителски аватар
    LFC
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот LFC » Чет 03 яну 2013 13:52

zografski написа:
    3115 написа:Намери най-близкия вакуум до капачката на резервоара и всмуквай през него!Би трябвало да се отвори!Успех!

:да: Откачаш вакуум маркучето от машинката за централно, със засмукване на въздух заключва или отключва. Можеш да пробваш да си го ремонтираш сам. Отваряш машинката, по платката най-вероятно се е образувала ръжда, пръскаш обилно с WD-40 и забърсваш хубаво до като не я направиш като нова, това при мен помогна и машинката отново заработи коректно :)
    Поздрави

Отворих машинката, но за съжаление платката е наред всичко по машинката изглежда си работи като изключим това че не превключва режимите както трябва, но не съм сигурен как трябва да ги превключва точно. Вътре има един метален палец който предполагам като се заключат/отключат вратите и налягането се вдигне/падне над/под определено ниво би трябвало да се премести от крайно дясно до крайно ляво положение (примерно). Проблема е че това не се случва показалеца стои само в отключено положение. т.е ако вратите са отключени като се подаде сингал машинката сработва и заключва вратите (въпреки че продължава да работи доста дълго време - около 30-40 секунди (когато работеше това ставаше за 4-5-6 секунди) - явно палеца не успява да се премести защото той изключва мотора и очаква подаване на обратен сигнал на другия пин - за отключване. При което когато се подаде сигнал за отключване на мотора се подава 12В на правилното място (това е измерено и проверено), но тъй като палеца е в другото положение не се случва нищо така че предполагам върте някакъв пневматичен клапан се е прецакал и не успява да създаде достатъчно налягане за да обърне палеца.
    Би трябвало на работеща машинка като се подаде сигнал за "отключване" мотора да работи за отключване (предполагам да духа) докато не запушим машинката с палец при което металния палец вътре да се премести в позиция "заключване" и машинката да спре. Респективно ако подадем в тази ситуация сигнал за "заключване" машинката трябва да почне да заключва (да смуче примерно) докато запушим с палец отново и металния палец вътре се премести ж позиция "отключване" и така мотора спира.

Ако някой е слизал на такова ниско ниво на проблема :) и може да каже лесен начин да ремонтирам машинката или да сменя този клапан моля да сподели - аз видях само едно клапанче като я отворих, но ми изглеждаше несменяемо :(

Потребителски аватар
    zografski
    Автомобил: Golf IV V6 4Motion
    Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 03 яну 2013 15:21

Направо търси нова машинка и не се занимавай с глупости щом седят така нещата. Иначе успя ли да си отвориш капачката на резервоара?

Потребителски аватар
    LFC
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот LFC » Чет 03 яну 2013 22:23

Да капачката се отключва и заключва без проблеми само с духане :) и вакуум :) само с уста :) извадих късмет там :) само остава машинка да намеря.

Потребителски аватар
    LFC
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот LFC » Чет 03 яну 2013 22:23

Да капачката се отключва и заключва без проблеми само с духане :) и вакуум :) само с уста :) извадих късмет там :) само остава машинка да намеря.

antoniabt5
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот antoniabt5 » Съб 09 фев 2013 10:51

Привет, имам Поло 2000 г от около месец и тази сутрин като се събудих беше отключено цялото. Сигура съм, че вчера я заключих, дори дръпнах вратата да проверя и всичко беше ок. Сутринта видях от терасата, че не мига лампичката на алармата и слезнах да видя - колата беше отключена и всички врати си бяха добре затворени. Колата би трябвало сама да за заключи след 2-3 мин, ако всички врати са затворени. Имате ли идея каква може да е причината?

Потребителски аватар
    Bahama man
    Автомобил: VW Polo 1998
    Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 09 фев 2013 17:40

Проблема е сигурно в алармата. Защо не отидеш до някой сервиз за автоаларми да я видят?

nikola6n2
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот nikola6n2 » Пет 21 авг 2015 8:39

Здравейте,
    вчера, като заключих колата VW POLO 2000г. GTI с алармата, всичко беше ОК, но няколко часа след това, като изключа алармата, централното не работеше. Опитах и с ключа, но и с него не се отварят всички врати, а само шофьорската. Копчетата, които имам за отключване и заключване на вратата, също не работят. Погледнах бушоните и нямаше проблем там. Някой може ли да помогне?

Благодаря предварително

liverpool23
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот liverpool23 » Пет 21 авг 2015 11:53

на тия нашите модели, маи това им е основен проблем.... аз лично имах проблем с централното, като на мен ми се отключваше само багажника с ключа... сложих аларма и сега всичко е наред :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”