Поло 6N, 2001, 1.4, 75 - Реален километраж от катализатора?
Поло 6N, 2001, 1.4, 75 - Реален километраж от катализатора?
Здравейте, скоро си взех Поло 6N, 2001, 1.4, 75 к.с. Докараха го от Италия. Преди да го регистрирам в данъчното го закарах да проверят има ли работещ катализатор. Оказа се че има и според специалиста там, показателите отговаряли на не повече от 150 000 км. Километража сочи 138 000. Да смятам ли че не са превъртали километража и това е реалния пробег на колата. До колко може да бъде точна преценката от диагностиката на катализатора?
Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 16 яну 2013 17:16, променено общо 1 път.
Причина: променено заглавие!
Причина: променено заглавие!
Re: Поло 6N, 2001, 1.4, 75 - Реален километраж от катализатора?
Ако в твоя присъствие е свалена от автовоза и преди това не я е добарал някой БГ джамбаз има шанс и да си е на реалните километри, макар, че някой казват, че и още в Италия ги връткат...
А дали може от катализатора да се преценят километрите нека кажат останалите по-запознати колеги, но според мен е трудно да се каже с точност, грешката +/- няма да е малка...
А дали може от катализатора да се преценят километрите нека кажат останалите по-запознати колеги, но според мен е трудно да се каже с точност, грешката +/- няма да е малка...
Да, в мое присъствие я свалиха от автовоза. Не беше дори изчистена и измита, както сме свикнали да ги виждаме по автокъщите.
Е, имаше добавки в маслото на пръв поглед, значи и в Италия ги "пооправят" малко...
Е, имаше добавки в маслото на пръв поглед, значи и в Италия ги "пооправят" малко...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво значение има на колко пробег е колата. Ти така или иначе си я купил вече. А щом някой я е продал - значи е имало защо. В общия случай никой не продава кола в движение, по която всичко е перфектно и няма скъпоструващи ремонти. Разбира се има и изключения. Стискай палци точно ти да си уцелил бройката 

darik написа:Да, в мое присъствие я свалиха от автовоза. Не беше дори изчистена и измита, както сме свикнали да ги виждаме по автокъщите.
Не знам точно какъв ти е двигателя, но щом е имало добавка в маслото може да ти почукват повдигачите на клапаните след като смениш маслото с ново, поне при мен такъв беше ефекта, в автокъщата беше тихичката колата, след като я купих и сменихме маслото почукваше ама спокойно, не е болка за умиране това, 4 години я карам така и няма ядове

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това е добрият вариант... По-лошия по-добре да не го споменаваме (ако чукането започне да се чува от блока, а не отгоре до разпр.вал 

- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 6N, 2001, 1.4, 75 - Реален километраж от катализато
Колега,аз постоянно пътувам до Италия от години и искам да ти кажа,че преди там не ги бараха,а само ги изхвърляха.После нашите ги вземаха и украсяваха.Причината за това е,че преди италианците караха колите си по няколко години и ги връщаха в магазина срещу нова на лизинг,като магазина оценява колата на някаква сума и я приспада от новата.Сега както знаете италианците и те не са добре финансово и голяма част си карат колите до последно,докато колата откаже и отива в моргата където ги докарват в някакъв вид за продажба като им връщат и километражите и нашите тук връщат с още и оше други манипулации.Аз лично взех на жената поло 2001 1.4 тди като изглежда доста запазено макар и да се наложи да му оправя някои неща.После обаче успях да му проверя историята и се оказа че последното му обслужване в Падова е било на 250000км,а сега е на 144000
и собственикът Матео е 72 набор,а не както нашите казват една баба ходила на пазар с нея 

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
То по-добре да не ровиш, че като разбереш на колко километра е само се ядосваш. Караш там и това е. Докато изкара.
А и след като си го взел няма логика да търсиш. Ако си бачка и си е в ред... карай си го и така.
А и след като си го взел няма логика да търсиш. Ако си бачка и си е в ред... карай си го и така.
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
edmunddo написа:Колега,аз постоянно пътувам до Италия от години и искам да ти кажа,че преди там не ги бараха,а само ги изхвърляха.После нашите ги вземаха и украсяваха.Причината за това е,че преди италианците караха колите си по няколко години и ги връщаха в магазина срещу нова на лизинг,като магазина оценява колата на някаква сума и я приспада от новата.Сега както знаете италианците и те не са добре финансово и голяма част си карат колите до последно,докато колата откаже и отива в моргата където ги докарват в някакъв вид за продажба като им връщат и километражите и нашите тук връщат с още и оше други манипулации.Аз лично взех на жената поло 2001 1.4 тди като изглежда доста запазено макар и да се наложи да му оправя някои неща.После обаче успях да му проверя историята и се оказа че последното му обслужване в Падова е било на 250000км,а сега е на 144000и собственикът Матео е 72 набор,а не както нашите казват една баба ходила на пазар с нея
Би ли споделил как точно намери информацията ,че ако мога и аз да проверя за моята,че съм Любопитен.
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Случайно във фирмения сервиз във Варна като ходих да ми проверят дали всичко по колата работи нормално,но това става само ако навън колата е поддържана в оторизиран сервиз както в моя случай е било.Между другото преди години имах един голф за,който също излезе почти цялата история само,че в Германия,губеха се само последните две години
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”