Polo 9N 1,4 TDI 2005 или как си сложих камъка на шията....

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Polo 9N 1,4 TDI 2005 или как си сложих камъка на шията....

Мнениеот skali4ka » Пон 29 яну 2007 20:22

Здравейте, уважаеми колеги! Тук съм за да споделя неволите си от това полуавтомобилче и да потърся съвет от някой с повече акъл от мен и от приемчиците от всички фирмени сервизи на VW в София.
Значи количката е нова, гаранционна все още. Но с първоте месеци каране ми направи впечатление че предницата се "кълчи" малко повече от нормалното. Когато при ниска скорост леко чукна спирачката се чува "туп!" и колата се клати като че ли няма нито един здрав тампон или все едно колелата са във въздуха!!! Когато погледнах отстрани а един приятел караше и направи лекото чукване на спирачката гледката беше ужасна! Колелата се местят напред-назад като бесни, и то от никакво натоварване! Виждаш просто как носача играе в задната втулка ПРЕКАЛЕНО много и цялата предница се суче! Знам че е нормално да има лек луфт, все пак тампоните са гумено-метални изделия и за това служат, но при мен е нечовешко!
От там започна моето ходене по мъките! В овча купелския сервиз с триста мъки убедих "приемчика" /неслучайно в кавички/ че не е нормално това и той след като покара едно друго ново Поло се убеди в същото. Смениха ми задните втулки на носачите. Аз се занимавам с автомобили и части от доста време, видях втулките, оригинални си бяха, всичко им беше наред. Старите НЕ бяха скъсани, но все пак ги смениха за ЕДИН ЦЯЛ ДЕН. Това както и да е. ЕФЕКТА БЕШЕ НУЛЕВ :idea: Пак им я карам , пак се возят, пак скандали и надменно държание. Стигнахме до смяна на цял носач. Един брой! НУЛЕВ ЕФЕКТ! колата си се суче, тропа си като спираш , носачите пак си играят лудо във втулките...
В сервиза в Дружба я гледаха 10 човека като рахитично дете и пак същото! Втулки здрави, носачи здрави, опори, амортисьори, биелетки - всичко! И накрая ми викат - "Ми така си е - недомислено, недоправено, карай си я и тва е!"
Това ми е Поло четвърто! Имал съм ги от 81-ва, 89-та, 92-ра и това. Карал съм адски много коли, но такова нещо не ми беше стигало до главата!
Ха сега кажете, някой има ли тоя проблем или аз съм тоя Карък Карамфилов който се изсипа с една торба пари ей за това?!?!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 30 яну 2007 0:33

измери първо разстоянието от центъра на предно-задно колело(от двете страни)виж дали са стегнати вси4ки болтове на ходовата 4аст,на реиката и предния мост вклю4ително и наи същественото:някои да ти направи реглаж на предницата :idea: само 4е с добър стенд.огледаи си и предните амортисьори да не би стержена да играе в стеблото.в слу4ая потърси колегата NIKSI,мисля 4е ще разрешите проблема.успех

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 30 яну 2007 8:24

Като я купи така ли беше или след време стана така? И ако е второто- забеляза ли при какви обстоятелства го забеляза?

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Вто 30 яну 2007 9:15

@niks76, гледахме я 10 човека, всичките болтове са притегнати, геометрията е наред, нито тегли колата нанякде, нито вибрации /п различни от на трицилиндровия дизел/. Гладал съм я с качествен сервиз /нелегално , щото е гаранционна/ без да пипат нищо и всчко си е наред. Амортисьорите са си ОК. Просто тампоните явно са прекалено меки, защото и на сменения носач правят същото втулките.

@POLO_SPORT, така го забелязах от самото начало, след 2-3 месеца, като свикнах с новата кола. Не е удряна, не е скачано в много големи дупки, не са форсирани бордюри и тротоари. Обаче тръгнеш ли да я качваш на тротоар, дори нисък /за паркиране става въпрос/ започва едно зверско кълчене и сучене на колелата докато се качи.
Не си въобразявам, защото карам от доста време и знам как трябва да се държи колата.
Някой кара ли такова да сподели мнение? :roll:

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Чет 01 фев 2007 14:41

...май само аз съм кутсуза :cry:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 01 фев 2007 14:44

Не знам дали може да се прави аналог, защото моята кочина е с 12 г. по-дърта от "полуавтомобилчето", обаче преди време и аз имах "туп" отпред при чукване на спирачка. Много капацитети се дзвериха и накрая се оказа разхлабен болт на предния мост.

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Чет 01 фев 2007 14:47

Стиви, и аз съм го имал този случай , но при Голф2. Сега ми огледаха всички болтове и са си стегнати... Дотягаха но нямаше накъде. Мърда си в тампоните тая гад...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 01 фев 2007 16:39

тази кола има ли втулки в тампоните? :?

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Чет 01 фев 2007 17:01

има си всичко! задните втулки на носачите + единя носач са сменени гаранционно!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 02 фев 2007 19:55

ако трябва да ти взема оттук задни втулки за носа4ите,поне на стороцента щз са оригинални;във вторник имам ходене до един от тукашните дистрибутори и ще се поразговоря с механиците им за подобен проблем и ще ти пиша

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Съб 03 фев 2007 10:36

много ще съм ти благодарен ако ги питаш. Самите втулки са си оригинални, с щампата на VAG , емблеми, всичко, но просто явно така са проектирани. Вчера загледах на улицата едно друго като мойто ТДИ и то се кълчеше така... :shock :? просто неам думи....

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 03 фев 2007 10:38

до вторник и горе главата :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 06 фев 2007 23:02

днес се консултирах по твоя въпрос и относно колелетата ще бъде така-нормално за модела,но бяха категори4ни 4е не трябва нещо да тупа като спираш ;гледаите вси4ко наново.успех

skali4ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skali4ka » Съб 10 фев 2007 11:56

благодаря за бързата реакция, колега....

обаче все още недоумявам как може такова нещо.... :evil: :roll: :?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”