:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Малко съвети за слагане на капак за моноинжекцион. Polo 2F

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Малко съвети за слагане на капак за моноинжекцион. Polo 2F

Мнениеот snuupy93 » Съб 06 апр 2013 18:21

Здравейте. Карам Polo 2F 1992, AAU двигател, с кръгъл филтър.. Взех "лакът", мисля от Голф, поправете ме, ако греша. Реших да сложа конусовиден филтър, заради визията, звука... Не е с цел тунинг, просто повече ми харесва интериора под капака. Гледайки от тази тема:
http://www.clubpolo.co.uk/forum/index.p ... pic=264016

Та, оказа, че шпилките са ми къси за новият "лакът"... трябват по-дълги. Посъветваха ме да развия тези, като навия две гайки, с долната развивам, горната служи за контра. Чудя се от какво да ги взема тези по-дълги, ще ми се да не са от железария, а от VW автомобил... Другият вариант е да се намерят пак някакви шпилки, които да могат да се навият върху тези, това са само теории, именно затова пускам тази тема, да ми дадете акъл... Ето и въпросното чудо на техниката, което искам да приспособя.
Изображение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Малко съвети за слагане на капак за моноинжекцион. Polo

Мнениеот Iezekil » Съб 06 апр 2013 20:47

При мен не са шпилки а болтове.Или си вземи оригинални,или си ги купи от железария.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 06 апр 2013 21:20

Iezekil написа:При мен не са шпилки а болтове.Или си вземи оригинални,или си ги купи от железария.

Еми и при мен май се водят болтове, с резба са... Как е при Голф 2 с пълната инжекция, примерно NZ мотора, защото го има и на поло, просто с дълги болтове ли е, за да стигнат до повърхността на това чудо или отгоре се навиват други болтове, които накрая са широки и се навиват на долните? То така по форума трудно се обяснява, но...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 9:58

Тоя капак е от моно,оригиналните му болтове на моното са около 10см. поне.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Нед 07 апр 2013 10:29

Iezekil написа:Тоя капак е от моно,оригиналните му болтове на моното са около 10см. поне.

Благодаря за информацията, да, но мойте не са 10см, около 2-3см да са... Иначе точно около 10см ми трябват за да излезнат отгоре. Значи да си търся болтове от Голф 2 моно?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 10:36

Допитай се до някой стругар. Едва ли тези шпилки са нещо особено като материал и якост.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Нед 07 апр 2013 10:51

stefan4o написа:Допитай се до някой стругар. Едва ли тези шпилки са нещо особено като материал и якост.

Принципно ме посъветваха да си взема от железария, продава ли, дълги шпилки, да кажем по 30см... и тези 30см да ги разделя на 3 х 10см, да развия старите и да навия новите... Само дето наистина трябва да разбера каква е твърдостта им. И аз не вярвам да са от легирана стомана, но знае ли човек... Цялата е идея е, че не искам да заменям качествените части по колата, с нискокачествени, само заради някви щуротии из главата ми...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 11:13

Не зная с какви нютони се стягат, ама не вярвам да е много. Така че и тези от магазина може да свършат работа :Mr Green Fun

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Нед 07 апр 2013 11:16

stefan4o написа:Не зная с какви нютони се стягат, ама не вярвам да е много. Така че и тези от магазина може да свършат работа :Mr Green Fun

Въпроса е, че се навиват в алуминии и ако взема някви много твърди могат да повредят алуминият, защото е мек. Ще се допитам до някой стругар... Идеята беше, ако някой го е правил, да сподели как.. дали с по-дълги шпилки или с навити отгоре такива, които да се навиват на тях... пича в клуб поло нищо не е споделил по въпроса..

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 12:28

Понеже хваща чак доло,термина е болт,шпилки не ти трябват.Или си купувай о тнякою морга,или от тук,или просто си купи обикновени дълги болтове ф6мм мисля,нищо особено не са.

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пон 08 апр 2013 17:32

М6,а не Ф6.Всякакви болтове стават.Там няма кой знае какво натягане.Навивай на ръка,после леко с ключа докато спре.Ако ти остане резба не го мъчи,а ги смени с по-къси.Ако продължиш да натягаш алуминия може да изплюе резбата. :beer

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Вто 09 апр 2013 18:15

Утре ще мина през Евроболт да питам дали могат да ми изработят болтове, с глава, резба, и накрая уширение (цилиндър), в който да влезнат долните ми, заводски болтове... Измислих го, някой трябва да ми направи тая джаджа:
Изображение

Това отдолу е цилиндъра, койтоо ще има вътрешна резба, която ще се навие на мойте болтове, нагоре си продължава просто резба, която ще бъде захваната с гайки накрая на джаджата..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”