:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Температурни датчици Поло 1,6 АЕЕ - колко са

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Температурни датчици Поло 1,6 АЕЕ - колко са

Мнениеот shotoman » Пет 25 окт 2013 9:11

Колеги, понеже до тук за последните три месеца съм сменил всичко, без задната чистачка и крушките на стоповете, моля ви, нека някой да ме ориентира колко температурни датчика, които могат да създават проблем с оборотите на колата има моето поло? Един ли, два ли, десет ли.... Знам, че има един, който мери температурата на охладителната течност (поне така пише във VCDS-а). Има ли други, които също могат да създават проблем? :h020

Ако и от това не е, ще изскубна скоростния лост и ще се наръгам :banghead

Писна ми вече, до тука съм сменил: кабели, свещи, дистрибуторна капачка, палец, горивен филтър, въздушен филтър, двата филтъра на газта, мембраните на изпарителя, рейката на газовия инжекцион, дюзите, дросела, всички съмнителни маркучета на вакуми, съединител (той не е част от проблема) и.....колата продължава да губи обороти и гасне, докато не загрее като хората. Ламбдата работи, но така или иначе тя няма особен принос при студен мотор.

Та така, остана да има някой температурен датчик, за чието съществуване не знам. Ако и от там не е..... :banghead :cry :newsm66

Иначе както сте разбрали от заглавието, колата е Поло, `97, 1,6 АЕЕ, 75кс.

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Температурни датчици Поло 1,6 АЕЕ - колко са

Мнениеот vladini » Пет 25 окт 2013 9:33

Моето Поло, със същите параметри, губеше обороти и гаснеше докато е студено, от ламбда сондата, смених я с универсална за 60лв и се оправи, вече 5г съм с нея.
Иначе, по темата, датчика е само един комбиниран за уреда и за компа.С четири пина,предполагам знаеш къде седи.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пет 25 окт 2013 9:48

Да знам, но щом е само той, значи не е от него - следя го с ВАГ Ком-а, работи като хората. Колега, ламбдата даваше ли признаци някакви, защото моята работи нормално, поне до колкото виждам на графиката.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 25 окт 2013 10:52

сондата ти бързо влиза в режим защото е много близко до изп.колектор.
А нещо по вакуума да си правил ? О пръстена на тавата с филтъра, опръстена под дрос.клапа, сцепен колектор /пепел на езика ми/, О пръстените към главата, където се нанизва пластм.охлюв ???? Огледай охлюва внимателно , ако е имало ких на газ.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пет 25 окт 2013 11:07

Не, по вакума нищо не съм правил. Гърмежи никога не е имало. Газовия инжекцион винаги е работил отлично. Пръстена под дросела е ок, а и ако подръпваше въздух по-скоро щеше да вдига оборотите. Възможно ли е ламбдата да не е като хората, въпреки че видимо на VCDS-а работи?

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Пет 25 окт 2013 11:14

Нямам спомени за показателите на сондата.Спомням си, че паля колата, студена, тръгвам и на първия светофар се започва едно лудо играене на оборотите на празен ход, докато загасне, после паля и на следващия светофар, пак.Когато загрееше двигателя, оборотите се стабилизираха, но пак гаснеше, макар по-рядко.Минах по целия път, дросел, датчик, кабели и свещи, капачка и палец, докато не смених сондата, казах си, че 60лв къде не съм ги похарчил.След смяната, приключи драмата.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пет 25 окт 2013 12:23

Прави ми впечатление и поведението на колата: тръгвам, колата е студена - 60 градуса да речем. Карам с 3000 об. и като изключа от скорост на светофара оборотите падат като камък. Понякога гасне направо, понякога колата явно се опитва да реагира - втресе втресе, изфорсира се малко и гасне. Когато вече е загряла като хората след 15-тина минути, като изключа от скорост оборотите падат много по-плавно и равномерно, достигат 850 и се заковават там. Няма проблем, няма гаснене, няма форсиране.... :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :screwy

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”