Въпрос за табло и буксите към него

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за табло и буксите към него

Мнениеот enigma79 » Чет 18 авг 2011 19:27

Имам въпрос към колегите запознати с електрическите инсталации и по точно за буксите на табло от поло 6N2.Проблема е в това че искам да сложа това табло на моята кола,но от техническата документация която се намира в нета не отговаря за това табло,нито по цветовете,нито и по функции на кабелите.Друг проблем е че колата от която свалих таблото и инсталацията за таблото е с сменен двигател и е с два компютъра,магнет марели оригиналния и бош за новия двигател.Вече не знам къде да гледаме за да намерим схема за свързване на това табло.Благодарение на Наско(Anbuch)се разбра че оригиналния комп е за двигател 1.4 16V 75 коня и колата е комби,но само това.Прилагам снимки на компютрите и буксите на таблото.Благодаря предварително за помощта :bowdown

Изображение

Добавям букса от 17 до 32
Изображение

от 1 до 16
ИзображениеИзображение

И зелена
ИзображениеИзображение

И таблото от вътре и номер
Изображение
Изображение

Снимки на компютрите.

ИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за табло и буксите към него

Мнениеот djshomi » Пет 19 авг 2011 15:15

Бензиномера няма да ти показва вярно .При пълна кола отчита празен при липса на гориво по пулен ма е много кот караш и налива в резервоара. За другото не знам това го знам че съм с резервоар и помпа и бензиномер от такова поло а таблото си ми е от старото .За другите екстри не знам как стои въпроса но от изчетеното в този форум знам че не става всичко да подкараш потърси с търсачката .

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 19 авг 2011 15:28

djshomi написа:Бензиномера няма да ти показва вярно .При пълна кола отчита празен при липса на гориво по пулен ма е много кот караш и налива в резервоара. За другото не знам това го знам че съм с резервоар и помпа и бензиномер от такова поло а таблото си ми е от старото .За другите екстри не знам как стои въпроса но от изчетеното в този форум знам че не става всичко да подкараш потърси с търсачката .

Това се оправя като се смени сондата ;)
Другото което трябва да смениш е масления датчик, например от 2Е.
С това табло няма да можеш да подкараш оборотите, търси номер 919, а твоето е 920
919 са по често срещани при лупотата, но са еднакви.

pisnami_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pisnami_666 » Нед 05 май 2013 20:31

Колeрга аз направих същата манипулация с таблото. Взех оъ Лупо 1,0 2000г. и го монтирах на Сеат Ибиза 1,4и от 96г.
Ако си намериш кадърен еликтричар ще ти го подвърже без проблем.Всичко си работи-скоростомер; обортомер; температурата; мигачи и така нататък. Само бензиномера показжа наобратно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”