Колеги много моля за съвет. Къде в София да отида на добра диагностика? Клубните сервизи ще ми свършат ли работа?
Освен че искам да си направя комп диаг. искам добър специялист по двигатели, че работата е сериозна.
Така на кратко миналия понеделник се прибрах във Варна. Там забелязах че нещо вие отпред. Мислих че е лагер по окачването. Отидох при майстора ми. Той прегледа колата опстойно и виенето се оказа, че е водна помпа също и генератора нещо се разтракал. До тук добре обаче колата като я паля студена и трака малко като дизел. Оставих я при майстора да я пали следващия ден студена ...
Диагнозата е "Бутален Болт" някъде 3 или 4 цилиндър, също един от хидравличните повдигачи на клапан изпускал.
Така майстора каза че шума бил слаб и не е 100% сигорен, също каза че може да се кара така но без много да се форсира.
Сега колата е в София тукощо се прибирам от Варна.
Във Варна исках да отида на Бош да я закачат на комп. но бяха заети чак до средата на следващата седмица.
Така не че се съмнявам в майстора си даже при него ще я правя ако трябва да се отваря двигател. Но тъй като е сериозна диагноза търся 2-ро мнение. Се пак двигателя е на 100к.
п.п. Извинявам се се ако съм допуснал правописна грешка, моля поправете ме.
Поло 1.4 АЕХ, чукане в мотора
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Един прост пример: Когато са ти разхлабени демшерните пружини на съединителя ,колата трака(променливо) точно като дизел.Можвш да вземеш един дървен прът който от единият край да го опреш на -най-различни места по и около двигателя ,а от другият му слагаш палеца си кс който запушваш и ушният си канал. Така добре можеш да се ориентираш от къде идва звука 

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:Един прост пример: Когато са ти разхлабени демшерните пружини на съединителя ,колата трака(променливо) точно като дизел.Можвш да вземеш един дървен прът който от единият край да го опреш на -най-различни места по и около двигателя ,а от другият му слагаш палеца си кс който запушваш и ушният си канал. Така добре можеш да се ориентираш от къде идва звука
Колега много сериозна гимнастика

А инак моя маистор във Варна със докторски слушалки я слушаше от де лопа.
Ще се свържа със клубните сервизи мерси.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paco1.4i написа:аз за малко и аз да правя мотор по каталог му дават в наи лошия случаи 5W 40-да не говорим че ако всичко е нормално трябва да върви с 0W40 това капризен мотор.
0W40 ? Та ако можеш да ми пратиш този каталог или даго пейстнеш тука.
Мойта проверих е 10W40 полусинтетика.Питах майстора и той каза че по каталог е толкос. И е на 2500 км тъй че маслото ще отпадне като причинител поне за сега.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”