хвърля масло от щеката
-
- Автомобил:
- Двигател:
хвърля масло от щеката
за пръв път ми хвърли малко маслоот щеката-на какво се дължи -колата е поло 96
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
хвърля масло от щеката РЕШЕНО!
проблемът се оказа в запушения отдушник на картерните газове/който отвежда към възд.филтър/.Направих следното7
1.Установих къде се намира-ползвах форума, вашите мнения и ръководство за поло.
2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява
3.Единственият проблем, който срещнах е с развиването на пластмасов накрайник на картера, от който тръгва прословутия маркуч
2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява
3.Единственият проблем, който срещнах е с развиването на пластмасов накрайник на картера, от който тръгва прословутия маркуч
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: РЕШЕНО!
arseslav написа:проблемът се оказа в запушения отдушник на картерните газове/който отвежда към възд.филтър/.Направих следното7
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Нали не забрави да запушеш и отвора към капака на въздушният филтър ,че спокойно ще ти влизат и всякакви брсотии в моноинжекцията (без вообще да се "прецеждат" от въздушният)
Аз си удължих маркуча и го пуснах до калника зад гумата ,щото така тези отровни газове излизащи от отдушника се плъзгаха по капака на колата и се засмукваха от парното директно в лицето ми.Като работеше на место колата трябваше да спирам парното
. По този начин си изсуших и маслото в двигателя, след 1000-1500 км спря да ми се натрупва боза под капачката за наливане на масло и си свързах отново отдушника - оттогава не ми се е образувала такава "боза" , но си направих отдушник(старият беше счепен на места и много умекнал) от обикновенни МАСЛОУСТОЙЧИВИ маркучи ,че иначе в магазина за моят отдушник искат 68 лв 
Аз си удължих маркуча и го пуснах до калника зад гумата ,щото така тези отровни газове излизащи от отдушника се плъзгаха по капака на колата и се засмукваха от парното директно в лицето ми.Като работеше на место колата трябваше да спирам парното

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: хвърля масло от щеката РЕШЕНО!
arseslav написа:2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”