хвърля масло от щеката

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
arseslav
Автомобил:
Двигател:

хвърля масло от щеката

Мнениеот arseslav » Съб 24 фев 2007 13:36

за пръв път ми хвърли малко маслоот щеката-на какво се дължи -колата е поло 96

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 24 фев 2007 13:48

Да не ти е събрало повече конденз на оттдушника за карт.газове и днеска понеже е под 0лата да е замръзнал и затова оттам да е избило. :roll:

arseslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arseslav » Съб 24 фев 2007 14:20

и аз си мисля че е конденз, защото карам предимно на късо растояние,отворих капачката да си се изпари.там често ми става боза.днес и във вт.беше ного студено и така, колицата се чуди кво става

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 24 фев 2007 23:31

Колега почисти си отдушника на картера защото от налягането може да хвърли някоя семерина. И тогава вече ще стане страшно.Вземай мерки докато е време.

arseslav
Автомобил:
Двигател:

хвърля масло от щеката РЕШЕНО!

Мнениеот arseslav » Нед 25 фев 2007 11:15

проблемът се оказа в запушения отдушник на картерните газове/който отвежда към възд.филтър/.Направих следното7
1.Установих къде се намира-ползвах форума, вашите мнения и ръководство за поло.
2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява
3.Единственият проблем, който срещнах е с развиването на пластмасов накрайник на картера, от който тръгва прословутия маркуч

arseslav
Автомобил:
Двигател:

Re: РЕШЕНО!

Мнениеот arseslav » Нед 25 фев 2007 11:16

arseslav написа:проблемът се оказа в запушения отдушник на картерните газове/който отвежда към възд.филтър/.Направих следното7
1.Установих къде се намира-ползвах форума, вашите мнения и ръководство за поло.
2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява
3.Единственият проблем, който срещнах е с развиването на пластмасов накрайник на картера, от който тръгва прословутия маркуч

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 25 фев 2007 11:42

Нали не забрави да запушеш и отвора към капака на въздушният филтър ,че спокойно ще ти влизат и всякакви брсотии в моноинжекцията (без вообще да се "прецеждат" от въздушният)
Аз си удължих маркуча и го пуснах до калника зад гумата ,щото така тези отровни газове излизащи от отдушника се плъзгаха по капака на колата и се засмукваха от парното директно в лицето ми.Като работеше на место колата трябваше да спирам парното :evil: . По този начин си изсуших и маслото в двигателя, след 1000-1500 км спря да ми се натрупва боза под капачката за наливане на масло и си свързах отново отдушника - оттогава не ми се е образувала такава "боза" , но си направих отдушник(старият беше счепен на места и много умекнал) от обикновенни МАСЛОУСТОЙЧИВИ маркучи ,че иначе в магазина за моят отдушник искат 68 лв :lol:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: хвърля масло от щеката РЕШЕНО!

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 15:33

arseslav написа:2.Развих целия кожух на филтъра и махнах гумения маркуч, който идва от картера и влиза в него.Въпросният маркуч беше затлачен с шлака от изпаренията, лед!!!!! и прочие гадости.Реших пак по съвет от форума, да не го свързвам пак.Изводът от картера оставих в посока надолу да си се изпарява

:shock Вие ме хвърлихте в дълбок размисъл.Такова нещо да си пускаш отдушника не бях чувал от ерата на Жигулките и Москвичите :shock Мислите ли че това е някакво решение на проблема който имате?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”