Здравейте колеги,
притежавам VW POLO 2000 г. 1.4 MPI , много чукат повдигачите при студен двигател ,какво бихте ме посъветвали.
Благодаря предварително.

POLO 1.4 повдигачите чукат
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: POLO 1.4 повдигачите чукат
Моите чукат от 5 години постоянно и няма кой да им отвори
Сега сериозно.... Провери дали имаш масло, и дали маслото е годно. Избърши от щеката за маслото със пръсти и претъркай с пръсти един друг, и ще разбереш дали маслото смазва! Ако смазва се усеща как пръстите се хлъзгат! Ако не искаш да чукат, сменяш ги всичките и си готов! Ако не ти се дават пари, слагаш добавка за масло!

Сега сериозно.... Провери дали имаш масло, и дали маслото е годно. Избърши от щеката за маслото със пръсти и претъркай с пръсти един друг, и ще разбереш дали маслото смазва! Ако смазва се усеща как пръстите се хлъзгат! Ако не искаш да чукат, сменяш ги всичките и си готов! Ако не ти се дават пари, слагаш добавка за масло!
Благодаря на всички за отговорите ,масло има и е ново сменено.
Каква е цената на повдигачите?
Каква е цената на повдигачите?
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Пробвай кастрол 10/40 и смени свещи. При мен се чуваше тракане. Мислих, че е повдигач. Даже щях да сменя маслото, което беше на 2 000км,но като погледнах свещите, едното беше доста потъмняло. След смяната, покарах няколко километра на високи обороти и спря да трака. ;)
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, не бързай със заключенията преди да си сигурен, че са точно повдигачи. Този двигател има малко по странен шум, има писано по тази тема и в чуждестранни форуми, където всички се чудят на странният шум.
Ако чукането ти е в повече, или нещо като тракане, обърни внимание на водната помпа, нея смени ли я? Преди да сменя бобина с комутатор, двигателя тресеше леко, като ги смених и разликата беше осезателна, после смених и свещите и стана още по тих, сега ще сменя и регулатора за налягането на картерните изпарения, нещо като ЕГР на бензинките, той е доста проблемен.
Мисълта ми беше, че тресене и тракане може да има не само от повдигачи, при мен поне беше от водната помпа и другите неща, които съм изборил.
Имам същото поло и му сложих Фукс титан - 10W40.
Между другото, като е в движение имаше един странен шум, като от дизел тих, но се чуваше.
Ако чукането ти е в повече, или нещо като тракане, обърни внимание на водната помпа, нея смени ли я? Преди да сменя бобина с комутатор, двигателя тресеше леко, като ги смених и разликата беше осезателна, после смених и свещите и стана още по тих, сега ще сменя и регулатора за налягането на картерните изпарения, нещо като ЕГР на бензинките, той е доста проблемен.
Мисълта ми беше, че тресене и тракане може да има не само от повдигачи, при мен поне беше от водната помпа и другите неща, които съм изборил.
Имам същото поло и му сложих Фукс титан - 10W40.
Между другото, като е в движение имаше един странен шум, като от дизел тих, но се чуваше.
Благодаря колеги,
за отговорите Ви и вашите съвети , свещите са сменени , маслото също и е 10W40 MOTUL .Двигателя работи много устойчиво и без тресене няма стържене или тракане , просто чукане на студен двигател.Преди на руските автомобили беше ясно това чукане какво е , регулираш клапаните с луфтомера и две ключета и всичко се оправя , до следващия път разбира се
.
Но сега , повдигачите хващали нагар и не можели ,да се пълнят (това е мнение на монтьорите специалисти).
Може и така да е , тъй като колата не е карана дълго време и като се покара , нагара ще се изчисти повдигачите ще започнат да се пълнят нормално.Времето ще покаже.
за отговорите Ви и вашите съвети , свещите са сменени , маслото също и е 10W40 MOTUL .Двигателя работи много устойчиво и без тресене няма стържене или тракане , просто чукане на студен двигател.Преди на руските автомобили беше ясно това чукане какво е , регулираш клапаните с луфтомера и две ключета и всичко се оправя , до следващия път разбира се

Но сега , повдигачите хващали нагар и не можели ,да се пълнят (това е мнение на монтьорите специалисти).
Може и така да е , тъй като колата не е карана дълго време и като се покара , нагара ще се изчисти повдигачите ще започнат да се пълнят нормално.Времето ще покаже.
Ще има подобрение, но не очаквай напълно да изчезне чукането.
И проблема не е, че не е карана колата а, че маслото не е сменяно редовно от предния собственик. Като го смениш няколко пъти нагара ще се поразкара...
И проблема не е, че не е карана колата а, че маслото не е сменяно редовно от предния собственик. Като го смениш няколко пъти нагара ще се поразкара...
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
pirany написа:Благодаря колеги,
за отговорите Ви и вашите съвети , свещите са сменени , маслото също и е 10W40 MOTUL .Двигателя работи много устойчиво и без тресене няма стържене или тракане , просто чукане на студен двигател.Преди на руските автомобили беше ясно това чукане какво е , регулираш клапаните с луфтомера и две ключета и всичко се оправя , до следващия път разбира се.
Щом си с нови свещи, покарай я на високи обороти малко. ;)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”