Здравейте! Скоро не съм имал проблеми с полото, но ето, че излезе един. Вчера забелязах, че скоростния лост се движи свободно напред-назазад, т.е. е много разхлабен, когато е на свободна скорост, което преди не беше така. Стоеше стегнат в средата. Също така, когато вкарвам първа от сякаш ми запира някъде от време на време.От фоуримите разбрах, че най-вероятно става дума за някаква износена платмаса, но къде се намира точно,как се демонтира и какви пари струва долу-горе, не можах да разбера. Междудругото като махна кожения калъф се вижда някаъв счупен платмасов пръстен, който е паднал под механизма.
Някой ако е наясно, моля за инфо!

Polo 6N 1999 АЕR 1.0 - разхлабен скоростен лост
-
- Автомобил:
- Двигател:
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6N 1999 АЕR 1.0 - разхлабен скоростен лост
Тази пласмаса се нарича избирач на скоростите и се намира отдолу където свърщва скоростния лост и можеш да я видищ само на канал и представлява една пласмасова ябълка в която влиза лоста и с лостов механизъм предава движението на лоста отгоре към скоростната кутия.А да я намериш като резервна част в представителството на ФВ или по моргите но там незнам колко читав ще вземеш защото ще ти продъдат целия избирач ,а не само ябълката .За цена не вярвам да са много скъпи.Виж и по магазините като Аутоплюс или Евро07.Това което виждаш отгоре е държача на скоростния лост-топката ще я намериш с кожата заедно в моргите.Даи по-точно обяснение кое се е счупило или го снимаи и качи за да се оринтираме по.добре за да ти дадем съвет или какво точно да търсиш.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Ами аз имах проблеми с тази пластмаса тази зима и то на 2 пъти. Симптомите са следните :
Нямах задна, уж влиза ама не тръгва назад, а напред. Като дам на първа все едно тръгвам на трета, нещо като объркани скорости.
Самата пластмаса, избирача се вижда като погледнеш зад двигателя долу по средата, има едни лостове и ще видиш едно пластмасово парче, около 15 см., струва 2 лв. Топран, продават я в Авто +, при мен изкачаше, защото ми беше малко износена едната сфера, на която се държи на клик. За да я видиш застани отстрани на пасажера и погледни долу зад двигателя, в средната част. Пластината при мен беше бяла на цвят. Ако ти е откачена тя се държи на клик на две сфери и има две полусфери/легла в двата края, взимаш едни клещи и пак я кликваш. За да не се извади пак, отиваш при майстор, развива ти сферичката, заварява я малко и после я заглажда, така се захваща здраво, както си е била като нова. Интересното е, че пластмасата си беше ок, за разлика от желязната сфера.
Така обаче, като си споменал, че имаш счупена пластмаса, като повдигнеш кожата на лоста, ме съмнява да имаш проблем с избирача, но я виж и нея. Най вероятно механизма на лоста ти прави проблеми и то точно тази пластмаса, от която се е отчупило парчето.
Нямах задна, уж влиза ама не тръгва назад, а напред. Като дам на първа все едно тръгвам на трета, нещо като объркани скорости.
Самата пластмаса, избирача се вижда като погледнеш зад двигателя долу по средата, има едни лостове и ще видиш едно пластмасово парче, около 15 см., струва 2 лв. Топран, продават я в Авто +, при мен изкачаше, защото ми беше малко износена едната сфера, на която се държи на клик. За да я видиш застани отстрани на пасажера и погледни долу зад двигателя, в средната част. Пластината при мен беше бяла на цвят. Ако ти е откачена тя се държи на клик на две сфери и има две полусфери/легла в двата края, взимаш едни клещи и пак я кликваш. За да не се извади пак, отиваш при майстор, развива ти сферичката, заварява я малко и после я заглажда, така се захваща здраво, както си е била като нова. Интересното е, че пластмасата си беше ок, за разлика от желязната сфера.
Така обаче, като си споменал, че имаш счупена пластмаса, като повдигнеш кожата на лоста, ме съмнява да имаш проблем с избирача, но я виж и нея. Най вероятно механизма на лоста ти прави проблеми и то точно тази пластмаса, от която се е отчупило парчето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Я разгледай тея снимки: http://grishitu.snimka.bg/automobiles/svera-lostov-lehaniz-m-skorostna-kutiya.714428 и виж дали няма да ти помогне нещо. Аз също имах голям луфт на скоростния лост и със смяната на тая сфера се оправи. На снимките само я вързах за да се прибера, но пак се счупи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще я водя на майстор, няма да стане сам да я оправям. Ще пиша за резултата и благодаря за отговорите!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”