Колеги, Скъса ми се половината от ухото на което е хванат тампона на скоростите поради което се мърда цялата кутия и първа и трета изключват, а на другите лоста се мърда много. Когато кутията не е под натоварване(колата е вдигната) няма проблеми. Имате ли представа къде в София може да го заварят и дали ще стане без сваляне на кутията? Прилагам и снимки:
Може да се завари. След това колко ще изкара и дали може да се завари без да се сваля курията ще ти каже заварчика. Установи причината за скъсването и я отстрани (удар ли е, какво е състоянието на другите тампони...). Колегите от София да кажат някой кадърен аргончик.
Засега смених болта който беше скъсан и колата си е както преди(леко мърда лоста когато отпускам съединителя) което ме навежда на мисълта, че това парче не е прясно откъснато и досега си е било така. Скъсването на болта предполагам е заради това, че колата от време на време придърпва на пета и цялата кутия се клати. Мисля си ако не стане със заварка да сложа една П-образна планка от външния край на тампона до останалата половина от ухото, за да намаля натоварването респективно лекото мърдане поради липсващата половина което е няколко милиметра. Засега се движа с колата като внимавам много със съединителя да отпускам бавно и плавно, но няма как да я оставя защото пътувам 20+км. за работа всеки ден. Подмяна на кожуха само в краен случай бих направил, защото скоростите са ми в много добро състояние и не ми се дават пари на вятъра.
С планка и болтове завити в кожуха , като гледам местото е по дебело и ще позволи да направиш дупки и навиеш резба в тях .8 или ако позволява местото дори 10мм , но не по малко от 4бр , по 2 от едната страна а може и по 3.Ако ти се сваля кутията разпробии дупките нацяло и от вътрешната страна правиш фрезенка и вкарваш главата на болта в нея и гаиката от вън върху планката.Правил съм втори начин на един голф ABD , и така си кара и досега, вече 5/6 години.
Съдейки по снимките най-вероятно проблема си е бил отдавна, просто сега му е дошло времето. Ако липсващата част е налична няма проблем да се завари, но пак си трябва смъкване там мястото е малко, а и трябва да се почисти мястото на заварка. Тампона който се държи там дали не е разбит? Смени си семеринга на избирача, май от там имаш теч на масло от с.к. И като гледам болта май е бил скъсан отдавна и хлабуцал в дупката и при натоварване(рязко тръгване) се е счупило ухото.