Здравейте колеги!
Позволявам си да поставя темата и във форума на Поло поради това,че двигателя на моя Голф е АЕЕ и спешно се нуждая от помощ !!!
След доста четене във форумите, не можах да изясня категорично - Как се установява със сигурност безвъзвратно загиналия дросел ? Кои са 100% признаци за да се пристъпи към закупуване на друг дросел /втора употреба или нов/?
И в частност моя случай.
В момента имам проблем с обороти и загасване на мотора след изключване от скорост /на светофари на кръстовища и в др. ситуации изискващи ниски обороти/. Няма проблеми с динамиката и мощността на автомобила. Разхода на гориво в града 8-9 на сто газ /автомобила е с ГИ/, считам че и това е нормално.
По време на движение и изключване на предавка оборотите плавно спадат до около 800, след което започват да играят в диапазона 1000 - 600 и при падане под 600 в повечето случаи двигателя изгасва. Ако автомобила е на място и бъде запален с загрят двигател оборотите по оборотомера са около 650 стабилни. Проблема съществува както на бензин така и на газ, като на газ пропадането под 600 и изгасването е една идея по-вече. Това го обяснявам с забавяне при преизчисляване на данните от компютъра на ГИ.
При проведена компютърна диагностика във В Търново грешки не се констатираха.
Разполагам и с втори механизъм на дроселовата клапа закупен преди години втора ръка. И двата механизма са почистени идеално с WD-40, а пътечките на ТПС допълнително са напръскани с контактен спрей, стъпковите мотори работят.
След монтиране и адаптиране проблема остава не решен, което ме навежда на две посоки:
1.И двата дросела са безвъзвратно умрели.
2.Проблема не е в дросела, а някъде другаде.
Моля специалисти или колеги с опит да помагат !!!
За да елиминирам 1. ми е необходим отговор на въпроса, който зададох в началото на поста си.
За да елиминирам 2. ми е необходима Вашата помощ.

Двигател АЕЕ, Г3 , 1996 г. - въпрос за дроселова клапа?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Двигател АЕЕ, Г3 , 1996 г. - въпрос за дроселова клапа?
Здравей, колега.
Имах същият проблем, само че, при друг мотор — AEX... До последно си мислих, че е от дросела, но се оказа друго. Купих си аз дросел и отидох да го сменям. Сложихме новия(втора употреба е) дросел и пак същата работа — оборотите играят, колата гасне. В последствие майстора се съмни, че е от делкото,предния собственик е сменял делко и нещо не са го нагласили като хората. Нагласи го той, сложихме стария ми дросел и о чудо — оборотите станаха стабилни, колата спря да гасне и всичко е нормално. Та сега си имам едно работещо дроселче, което мисля да си запазя, може да ми потрябва. Та според мен е по-вероятно проблема да не е в дроселите, но знаели човек, може и двата да са заминали. Моторчетата им работят ли? Защото най-често те отказват?
Симптомите бяха същите както при теб — нестабилна работа на празен ход и гаснене след изключване от скорост.
Имах същият проблем, само че, при друг мотор — AEX... До последно си мислих, че е от дросела, но се оказа друго. Купих си аз дросел и отидох да го сменям. Сложихме новия(втора употреба е) дросел и пак същата работа — оборотите играят, колата гасне. В последствие майстора се съмни, че е от делкото,предния собственик е сменял делко и нещо не са го нагласили като хората. Нагласи го той, сложихме стария ми дросел и о чудо — оборотите станаха стабилни, колата спря да гасне и всичко е нормално. Та сега си имам едно работещо дроселче, което мисля да си запазя, може да ми потрябва. Та според мен е по-вероятно проблема да не е в дроселите, но знаели човек, може и двата да са заминали. Моторчетата им работят ли? Защото най-често те отказват?
Симптомите бяха същите както при теб — нестабилна работа на празен ход и гаснене след изключване от скорост.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEE 1996
Re: Двигател АЕЕ, Г3 , 1996 г. - въпрос за дроселова клапа?
За да няма дублиране и преписване на мнения и пояснения от мая страна, ще продължа в техническия форум за Голф.
Предварително БЛАГОДАРЯ на всички, които ще се отзоват да ми помогнат за решаване на възникналия проблем.
Предварително БЛАГОДАРЯ на всички, които ще се отзоват да ми помогнат за решаване на възникналия проблем.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”