Скъсах ремък на алтернатора, прибирайки се към вкъщи. Оставих колата на булеварда плътно вдясно и отидох да взема детето от градина. Прибрахме се с малката и след около 1-2 часа отидохме да задърпаме колата с комшията. Спирайки до нея видях, че някой е забърсал колата и е отнесъл шофьорското огледало, добре че не се е уцелил в багажника.
Задърпахме се към вкъщи и малко преди нас се откачи/изкриви основата на бронята, скъса се и пластмасовата броня при болтовете за основата, и се изпочупиха и щипките на решетката. Казах си майната му - нали са ламарини и тоя човек, който ми е строшил огледалото не се е уцелил в багажника, майната му. Говорих и с друг комшия, той ми каза да си купя трапецовиден ремък, да го сменим и да заработи колата (ремъка струваше 6,70лв.), после гледах, че около 60-70 лв. мога да си купя и огледало и решетка и основа за бронята и предна броня.
Взех аз ремък, сменихме го, но няма палене.
Свалихме капака на ангренажа и имаше вътре конци-каша от стария трапецовиден ремък.
Повиках и майстор (в клуба е и повечето от вас го знаят) на място, та не се наложи дори и да се мери компресия - работи само един цилиндър от мотора.
Та ремонта ще излезе около 400лв, отделно едни 70лв. за решетка, броня, огледало, отделно и трябва да се сменят предни дискове и накладки, тампон на скоростната кутия, преден ляв носач.
Работа отива на едно около 700лв., че и повече, за кола, която ми е возила г*за 6-7 години, вече ни е отесняла сериозно с малката и жената, остаряла е доста, поизгнила е козметично, не струва и 700лв. и т.н.
Въпроса ми е принципен - да я закрепя ли да се движи още 1-2 годинки или направо да търся друга кола за 1500-2000лв. цена за закупуване?
В най-добрия случай ще изгоря след 1-2 години със около 700лв., в следващия случай ще изгоря доста по-рано със 700лв. и в най-лошия случай мога да изгоря директно с 2000лв или повече, ако взема друга кола и тя се скапе доста бързо.
Темата не е да се оплаквам от тая кола (затова и пускам тази тема) - такъв ми е късмета, здраве да има!

Какво мислите? Вие какво бихте направили?