Здравейте съфорумци.
Отскоро на колицата ми се появи следният проблем.
Движейки се в права посока, когато подам рязко газ, колата ускорява и започва да се движи, като променя траекторията си на движение наляво, отпусна ли газта движението и се променя в първоначалното състояние.
От къде идва проблема и начина за отстраняването му.
Благодаря предварително.
Промяна на траекторията на движение - Поло, 91г., 1045 куб.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Промяна на траекторията на движение - Поло, 91г., 1045 к
от много неща може да е. Като почнеш от тампони на носачите до диференциал на ск. кутия.Най-добре специалист да я погледне
- nikibol
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:от много неща може да е. Като почнеш от тампони на носачите до диференциал на ск. кутия.Най-добре специалист да я погледне
А възможно ли е проблема да идва от рейката????
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
най-често са тампоните на носачите, а хубавото е, че ги сменят евтино. Както казва колегата - отиди в сервиз 

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Ако са тампони на носачите не ти ли хлопва при подаване на газ и при отпущане на педала?При мен точно това правеше:подавам газ-хлопва,отпущам газта-хлопва.Бяха се разбили и след смяната вече година и половина няма проблем.Но не ми е бягала насам-натам.И аз съм с такова поло.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен ми се е случвало от тампон на носача да ходи наляво-надясно при подаване и отнемане на газта
лесно се разбира кой носач е
на равно място паркираш колата на скорост без ръчна
слизаш и почваш да я лашкаш напред-назат и от която страна е разбит тампона се вижда как гумата леко се движи наляво-надясно
лесно се разбира кой носач е
на равно място паркираш колата на скорост без ръчна
слизаш и почваш да я лашкаш напред-назат и от която страна е разбит тампона се вижда как гумата леко се движи наляво-надясно
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Откарай колата, на стенд на предницата, и там ще ти кажат дали имаш проблем по предницата и какво точно да смениш, и след стенд-а би трябвало да няма отклонение, ако всичко е наред по колата! Понякога го прави от мека гума!
Най-лесно се пробва, когато намериш улица с голям наклон и в двете платна! Отиваш в насрещното платно (като се оглеждаш да няма трафик) и караш в насрещното така ти се пада наклона на ляво, ако колата забяга на ляво, проблем нямаш, но ако хване надясно значи имаш проблем по ходовата част на дясното колело! Така се прави и за лявото колело. Дано си ме разбрал!
Най-лесно се пробва, когато намериш улица с голям наклон и в двете платна! Отиваш в насрещното платно (като се оглеждаш да няма трафик) и караш в насрещното така ти се пада наклона на ляво, ако колата забяга на ляво, проблем нямаш, но ако хване надясно значи имаш проблем по ходовата част на дясното колело! Така се прави и за лявото колело. Дано си ме разбрал!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Малкия тампон на носача е заминал
Виж и тампоните на стаб щангата към купето как са - аз ти препоръчвам да ги смениш всички тампони на стаб щангата - 4бр са
2 са към купето и 2 са на носача
Виж и тампоните на стаб щангата към купето как са - аз ти препоръчвам да ги смениш всички тампони на стаб щангата - 4бр са
2 са към купето и 2 са на носача
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”