:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Polo 6N- букса на фаровете от 4 на 7 пина?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N- букса на фаровете от 4 на 7 пина?

Мнениеот Wizi » Съб 10 авг 2013 21:56

Привет!

Загледал съм се по джазови фарове тип "Кореком" за моето Поло 6N, които са с 2 рефлектора, но гледам, че всичките се предлагат с моторче за ел. регулиране, а моят юнак няма тази екстра :neutral Съответно при мен буксата на фаровете е с 4 пина, а на останалите със 7... бидейки далеч от жичкаджия се чудя дали има вариант в който ако си купя въпросните Корекомски фарове и добавя само нови букси ще успея да ги навържа с по-малкото кабели, които ще имам на разположение или мишън из импосибъл?

Мерси предварително!

p.s.
някой с такива фарове евентуално ако кара дали
може да сподели впечатления от разлика в осветеността
на пътя спрямо старите Н4 рефлекторни?
Мерси още веднъж!

Потребителски аватар
t.manolov
Автомобил: VW Polo 6n
Двигател: AEA 1995

Re: Polo 6N- букса на фаровете от 4 на 7 пина?

Мнениеот t.manolov » Съб 10 авг 2013 23:04

Аз имах същият проблем, но го реших много лесно..
Слагаш буксите от старите си фарове на тези новите които ще вземеш и си готов.
Те като големина са еднакви и влизат точно на мястото си.
Просто няма да имаш ел. регулиране на фаровете, както си е било и до сега.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 10 авг 2013 23:25

Привет,колеги!
Аз карам с такива фарове вече повече от година...и съм доволен.
050520133203_36d4c_30592730.jpg

За 10-15лв.ми ги превърза жичкаджия,като си остави ориг.букси от инсталацията/ако реша да си върна старите фарове/.
Но...винаги има и едно "Но"...Но не светят като оригиналната,едносекционна Хела!
Хелата"сушеше"асфалта.Тези също светят добре,но светлината е на места по-силна,на места е като сякаш има сянка.Това на късите...На дългите светят 4-ри фара и няма грижи!
Ама си се кефя като си погледна предницата :Mr Green Fun
Съвета ми е ...ако си прежалил парата,ги взимай.
5 лв.се изпиват,5 лв.се изяждат...Само спомена остава! :beer

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Нед 11 авг 2013 21:08

Привет!

Много благодаря за съветите!!! :th_up

Честно казано едносекционните Хела Н4 фарове не светят, а мъждукат, ако трябва да съм честен. Предполагам или по-скоро се надявам, че едни такива фарове биха светили ако не друго то поне по-силно. В момента единствено крушка ала Nightbraker подобрява нещо пейзажа, но бегло :neutral Ама вие си знаете, де. Може и просто моите виждания да са завишени. Другата ми кола е малко по-нова и свети с Хела оригинални фарове с лупи - ТОВА вече суши асфалта!!!

Това с прехвърлянето на буксата от самия фар окей, но отново изисква общо взето същата намеса на жичкаджия. Този път няма да реди отвън, а вътре във фара. Вероятно все пак ще си поръчам 7 пиновите букси и ще наредим кабелите на тях. Не вярвам да струват нещо сериозно.

:beer

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Съб 17 авг 2013 10:26

И аз минах по този път със смяната на фаровете и буксите.Направих го по полу- цивилизован начин - отрязах си оригиналните букси и чрез кабелни обувки и термосвиваем шлаух ги вързах към новите 7 пинови букси,нямам ел. реглаж на фаровете обаче(то и ново копче си трябва вътре на таблото).При мен се наложи и малко да се реже отзад от очиларката защото фара е двусекционен и от вътрешната страна подпираше.Ще ти трябват и 2 релета защото като включиш дългите ще ти гаси късите.Ако не си си купил фаровете си вземи такива с лупа и сложи ксенон.Аз така направих и свети супер,преди все едно съм бил сляп :mhihi Ще снимам после как се получи при мен.

П.С. Виждам, че си от София ако не ти е ясно нещо може да я погледнеш при мен как стана.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”