:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Полото 1.6 АЕЕ Маслен филтър

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Полото 1.6 АЕЕ Маслен филтър

Мнениеот flameman5 » Пет 16 авг 2013 15:09

Здравейте, предстои ми смяна на масло и филтър на Полото 1.6 АЕЕ и си спомних, че преди време като сменях, майстора каза, че филтъра, който бях купил се монтира много трудно понеже колата е с климатик. Не си спомням обаче от кой вид беше - с гнездо за шестограм или без :). И сега отново се чудя какъв да купя, за да не затрудня майстора. Помагайте ако знаете :redface

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Маслен филтър

Мнениеот anonimko » Пет 16 авг 2013 18:29

От малките филтри с номер 105 или 115 на Шампион май беше но не съм сигурен иначе може да вземеш и двата вида но този с шестограма е по-лесен за затягане с гаечен ключ ,а за доколко е трудно на масларите понеже се вади нагоре и е близо до изпускателните колектори и не искат да си изгорят ръцете пък пазят и радиатора иначе 10 лв могат да ти вземат за смяната на маслото.Няма лесни пари :mhihi

Потребителски аватар
gogo8012
Автомобил:
Двигател:

Re: Полото 1.6 АЕЕ Маслен филтър

Мнениеот gogo8012 » Съб 17 авг 2013 16:54

Колега аз карам поло 1.6 АЕЕ , масленият филтър на Шампион е С 160. Винаги като си сменям маслото мажа гуменото уплътнение на филтъра с масло и затягам на ръка без инструменти.Филтъра се намира като станеш пред колата леко в ляво до компресора на климатика.Старият го махам с водопроводен ключ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 17 авг 2013 17:00

Преди да ми отстранят колата от движение й бях сменил филтъра с такъв на МАНН. Отзад имаше отливка за стягане с шестостенов камък ама забравих кой номер беше. Става лесно смяната и няма дерт. От късия модел беше филтърът (има и по-дълъг, не зная в какво се състои разликата им).

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Съб 17 авг 2013 20:08

Днес ходих да го сменят маслото на сервиз, защото нямам условия за смяната /не че е голяма философия и няма да се справя сам/. Взеха ми 10лв и ми се накараха за пореден път, че съм купил филтър без шестостен за обикновен ключ, защото бил с 2-3лв по-евтин /"демек" да реализирам икономия :)/. Как да им обясня, че вчера специално в магазина казах, че си спомням от предната смяна ми заръчаха на Поло с климатик да си купувам маслен филтър с шестостен за по-лесна смяна. От магазина ми отговориха, че в каталога за Поло излиза само този филтър и един по-дълъг, нямат с шестостен и няма да има проблем при смяната. Наблюдавах смяната и наистина би било по-лесно другия филтър, но и с този не е чак толкова сложно, особено с подходящ инструмент. Не съм искал да ги затрудня, нито да правя икономии, просто нямаше в магазина и даже не знаеха, че има друг вариант....в крайна сметка съм клиент и трябва ако не любезно, поне да не ми се карат :), така че с този сервиз бяхме до тук............

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”