Поло 1.6 АЕЕ, адаптация на дросел и нулиране инспекция

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Поло 1.6 АЕЕ, адаптация на дросел и нулиране инспекция

Мнениеот shotoman » Пон 26 авг 2013 8:56

Здравейте колеги. Във връзка с адаптирането на дросела при този мотор АЕЕ, искам да опиша проблемите, които срещам. Имам усещането, че всички, които са с този мотор имат този проблем при адаптирането на нов или почистван дросел.

Навсякъде, включително и тук във форума е обяснен следния начин за адаптиране на дросел:

"Даваш на контакт - без да палиш! Стартираш програмата VAGCOM. След като влезе във връзка с компа на колата избираш - ( Select ) -след това - (01 Engine ) - избираш - (Measuring Blocks - 08 ). В полето ,където се въвеждат групите вкарваш 098 (понякога може да е 060) и натискаш ( Go !). После даваш ( Switch to basic settings ). В полето най-вдясно трябва да се появи "ADP RUN". Трябва да се чуе леко изщракване на клапата и да се изчака около 30 секунди......... и това е! "

Е да, ама НЕ! Нито на канал 060, нито на 098 ми излиза ADP Run. В някой немски форуми, включително и във форума на Ross Tech пише, че при АЕЕ мотора, с компютър на Марели, канала е 001. Чудесно, само че като вляза в 001 и натисна "Switch to basic settings" никъде не ми излиза "ADP Run".

Може ли някой да ми помогне и да ми каже като цяло на този мотор АЕЕ 1.6 75 к.с. с компютър "Марели" може ли да се направи адаптация и как точно става това. Ще бъда наистина много, ама много благодарен :icon_sad

Последна промяна от shotoman на Вто 27 авг 2013 7:48, променено общо 1 път.

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 1.6 АЕЕ, адаптация на дросел

Мнениеот vladini » Пон 26 авг 2013 10:38

Здравей,колега.
Моето Поло, е с въпросната конфигурация.Редовно му правя адаптация на дросела, особено зимата губи често настройки.Правил съм адаптация с Ваг-ком,но беше отдавна. Спомням, че беше доста объркано с тези "канали",в момента адаптирам с друг уред,и нямам проблеми.Възможно е,да не може да се адаптира дросела поради ред причини,пробвай да изключиш акумулатора за 20-на минути,и след това включи адаптацията. :th_up

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 26 авг 2013 20:25

Сега опитах да вляза в "Instruments" за да ресетна сервизните интервали, НО ми даде, "No respons from..." . :(

yuuli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuuli » Сря 16 окт 2013 9:59

Колега,до къде стигна с адаптацията?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Поло 1.6 АЕЕ, адаптация на дросел и нулиране инспекция

Мнениеот kris11 » Сря 16 окт 2013 10:24

Когато се запъне край- няма адаптция.Преди 5-6 гбях в същото положение след почистване на клапата.Нито с ВагКом нито с Адиа тръгна адаптация. При запален двигател и ПХ ръмжи на 1200-1300 об/мин.
Не го препоръчвам , но при мен така се реши проблема - на работещ двигател и ревящ 3-4 пъти изключих и включих куплунга към др.клапа и взе, че тръгна адаптацията с Адиата. Оттогава не е имало проблем.
Ако не реве на 1200/1300 об/мин покарай 50 км и ще се обучи сама клапата. Неприятно е , но..

yuuli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuuli » Сря 16 окт 2013 20:03

минал съм 200км.и нищо

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 17 окт 2013 14:16

На друг мотор пак с марели комп си става на 1 канал .Някои път се базика буксата на дросела и ако не захапе гася и вадя и слагам.Да не ти е заминало степ моторчето че тогава няма адаптация.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”