Навсякъде, включително и тук във форума е обяснен следния начин за адаптиране на дросел:
"Даваш на контакт - без да палиш! Стартираш програмата VAGCOM. След като влезе във връзка с компа на колата избираш - ( Select ) -след това - (01 Engine ) - избираш - (Measuring Blocks - 08 ). В полето ,където се въвеждат групите вкарваш 098 (понякога може да е 060) и натискаш ( Go !). После даваш ( Switch to basic settings ). В полето най-вдясно трябва да се появи "ADP RUN". Трябва да се чуе леко изщракване на клапата и да се изчака около 30 секунди......... и това е! "
Е да, ама НЕ! Нито на канал 060, нито на 098 ми излиза ADP Run. В някой немски форуми, включително и във форума на Ross Tech пише, че при АЕЕ мотора, с компютър на Марели, канала е 001. Чудесно, само че като вляза в 001 и натисна "Switch to basic settings" никъде не ми излиза "ADP Run".
Може ли някой да ми помогне и да ми каже като цяло на този мотор АЕЕ 1.6 75 к.с. с компютър "Марели" може ли да се направи адаптация и как точно става това. Ще бъда наистина много, ама много благодарен