Здравейте колеги,
това е първото ми писане във форума, досега само четях. От две години съм горд собственик на VW Polo 1.4ccm,74kW,6N, 1997г, с пет врати. Доволен съм от колата, подържам я в добро състояние, не карам много - около 5 000 км. годишно. Ето и проблема, който ме накара да потърся помощ тук:
Светна ми лампата за въздушната възгравница, при теста показа "повишено съпротивление във взривателя на шофьорската възд. възглавница".Грешката е една и съща с възд. възглавница и без нея. Казаха ми - или лентов кабел или възд. възглавница. Свалих възд. възглавница на волана, разглобих буксата на лентовия кабел, почистих всичко, но проблема остана. Сега съм пред дилема, кое от двете да сменя, затова молбата ми е - ако на някой му се намира /някъде в гаража/, работеща "шофьорска" възд. възглавница, за 10 мин. тест ще ми свърши работа. В рамките на София ще отреагирам веднага и най-вече събота или неделя - почерпката от мен. Приемам и идей за допълнителни тестове или ремонт.
Лек ден на всички!
Ясен

Проблем с Airbag системата на VW polo 6N - 1997г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Airbag системата на VW polo 6N - 1997г.
Последна промяна от Iassen Uzunov на Пон 02 сеп 2013 17:56, променено общо 1 път.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Airbag системата на VW polo 6N - 1997г.
Няма какво да проверяваш , лентовия кабел е прекъснал.Търси си нов.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Airbag системата на VW polo 6N - 1997г.
Логически си прав Gecatawe, но понеже дава грешка в "взривателя" искам да съм сигурен. Свалянето на възд. възглавница става за 1 мин., а на лентовия кабел е доста повече. Ако някой колега е сменял скоро лентов кабел, ще съм благодарен, да сподели опит и от къде да се сдобия с такъв кабел.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”