POLO VARIANT 1.6 AFT Маркуч картерни газове

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
slavkoni
Автомобил:
Двигател:

POLO VARIANT 1.6 AFT Маркуч картерни газове

Мнениеот slavkoni » Вто 03 сеп 2013 17:36

Скъса ми се маркуча за картерните газове на POLO VARIANT 1.6 AFT. Смених го с нов, но от тогава се появи омасляване под капака на клапаните. Струвами се, че на оригиналния маркуч отдолу имаше малка кръгла допка, а на новия-не.Някой с AFT 1.6 ако може да погледне този маркуч дали оригинално има малък отвор.Благодаря предварително!
Ето и снимки:
VAG - 037 103 493 AP.jpg
037103493AP_3.jpg

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Re: Маркуч картерни газове

Мнениеот delpi » Сря 04 сеп 2013 7:44

Почисти си отдушника на картерните газове.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO VARIANT 1.6 AFT Маркуч картерни газове

Мнениеот Pencp » Чет 05 сеп 2013 21:56

Няма никаква дупка отдолу на маркуча,колега и неможе да има. Вероятно няма връзка между омасляването и смяната на маркучите!
От коя страна на клапанния капак се получи омасляването?

Потребителски аватар
slavkoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavkoni » Вто 10 сеп 2013 22:11

delpi написа:Почисти си отдушника на картерните газове.

Би ли ми обяснил, как се сваля филтъра на картерните газове?

Потребителски аватар
slavkoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavkoni » Вто 10 сеп 2013 22:14

Pencp написа:Няма никаква дупка отдолу на маркуча,колега и неможе да има. Вероятно няма връзка между омасляването и смяната на маркучите!
От коя страна на клапанния капак се получи омасляването?

От страната на изп. генерация.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 11 сеп 2013 8:45

slavkoni написа:
delpi написа:Почисти си отдушника на картерните газове.

Би ли ми обяснил, как се сваля филтъра на картерните газове?

Не колега, не мога. Не съм гоправил лично аз.

Потребителски аватар
slavkoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavkoni » Вто 01 окт 2013 17:25

Отново да попитам всички. Каде се намира филтъра за картерните газове и как се демонтира и почиства? Става въпрос за 1.6 AFT.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Сря 02 окт 2013 6:49

При мен е от страната на пасажера зад двигателя, нарича се маслоотделител, няма филтър, почиства се, защото се задънва, ако не се сменя редовно маслото или е прецакана картерната вентилация. Държи се на 3 болта, купи си уплътнения за всеки случай преди да го сваляш, 11 лв. двете от Авто + съм си ги поръчал, днес ще ги взема и утре ще почиствам и моя, че забелязах доста сгур по вътрешната страна на маркуча от маслоотделителя. Почиствай го, защото разказва играта на двигателя и пълни дросела, всмукателните колектори и въздушния филтър с масло.
Аз си купих също чисто нов оригинален маркуч за каретрните газове, тъй като, някой "майстор" ми го беше заменил с някакъв странен маркуч, който се беше навил, като боа под въздушния филтър и явно това е причина да се задъни и маслоотделителя, смятам, че не ми е функционирала правилно картерната вентилация и сега се мъча да я оправя. :confused

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Сря 02 окт 2013 11:34

Преди 2 дни чистих въпросния маслоуловител на 1,4AHW на Лупо това чудо стои отзад на блока пред пътника точно. Гарнитурите към блока се бяха опекли и течеше масло като лейка- смених ги с 2бр. маслоустойчиви за 3лв, промих с керосин............ не ми се говори от вътре какво изтече- гъста черна утайка, парчета нагар. Буквално това чудо беше затлачено и запушено цялото, маркуча беще на дъвка и той запушен и разцепен............. :death :horror . Смених маркуча с маслоустойчив, ама не от юнито, че там искаха 40лв :11 ,а с пвц колена за тръби и скоби го направих на форма и дължина като стария, чистене на дросел, колектори и филтърна кутия, че всичко беше в чернилка и сега бръмбара мърка на 6. :beer

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 11 окт 2013 6:52

dbanchev написа:Преди 2 дни чистих въпросния маслоуловител на 1,4AHW на Лупо това чудо стои отзад на блока пред пътника точно. Гарнитурите към блока се бяха опекли и течеше масло като лейка- смених ги с 2бр. маслоустойчиви за 3лв, промих с керосин............ не ми се говори от вътре какво изтече- гъста черна утайка, парчета нагар. Буквално това чудо беше затлачено и запушено цялото, маркуча беще на дъвка и той запушен и разцепен............. :death :horror . Смених маркуча с маслоустойчив, ама не от юнито, че там искаха 40лв :11 ,а с пвц колена за тръби и скоби го направих на форма и дължина като стария, чистене на дросел, колектори и филтърна кутия, че всичко беше в чернилка и сега бръмбара мърка на 6. :beer

Колега, от къде взе тези гарнитури? Поръчах си ги, оригинални, но нещо се загубиха по трасето и след 10 дена чакане, се оказа, че няма да ги получа.
Искаха ми за двете 11 лв.
Искам да те помоля, да ми кажеш от къде си ги купил тези гарнитури на сепаратора(маслоуловителя), те са две доколкото знам.
Благодаря предварително!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”