Polo 6N2 2001г. дясно задно колело е леко наклонено.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N2 2001г. дясно задно колело е леко наклонено.

Мнениеот Gelle » Нед 15 сеп 2013 12:32

Когато погледна колата от зад се вижда разликата в двете колела. Лявото е наклонено докато дясното седи право. Даже лявата гума е леко износена от вътрешната страна. От какво е това? И какво ще ми трябва за да го оправя?

Последна промяна от Gelle на Чет 26 мар 2015 0:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Re: Polo 6N2 лявото задно колело е леко наклонено.

Мнениеот push » Нед 15 сеп 2013 12:33

Вдигни я на крик и виж дали има луфт в лагера.

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Нед 15 сеп 2013 12:49

push написа:Вдигни я на крик и виж дали има луфт в лагера.

Ехеее дали е възможен чак такъв луфт? Ще пробвам и ще пиша :)

Потребителски аватар
moskovw
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 1.3 NZ
Контакти:

Мнениеот moskovw » Нед 15 сеп 2013 13:02

край сменяй колата :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

90% процента от случаите е крив заден мост ... да не си пробвал ръчната дали държи :mhihi

виждал съм и крива "ос" едно от двете е просто махни колелото и виж

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 15 сеп 2013 13:24

По-скоро е лагера! Ако е кривнал задния мост, колата ще е като пияна баба без бастун, особено на права отсечка ще усетиш как криволичи задницата! Вдигаш на крик и проверяваш дали има луфт лагера, едната ръка слагаш в горната част на гумата (към веждата на калника) другата отдоло, и тласкаш навътре навънка, ако има малък луфт, е добре. Но ако е голям си иска смяна на лагера, и някъде около 80 лева ще ти излезе с труд!

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Нед 15 сеп 2013 15:56

my heart iS iCe написа:По-скоро е лагера! Ако е кривнал задния мост, колата ще е като пияна баба без бастун, особено на права отсечка ще усетиш как криволичи задницата! Вдигаш на крик и проверяваш дали има луфт лагера, едната ръка слагаш в горната част на гумата (към веждата на калника) другата отдоло, и тласкаш навътре навънка, ако има малък луфт, е добре. Но ако е голям си иска смяна на лагера, и някъде около 80 лева ще ти излезе с труд!

Колата е стабилна според мен. Нямам проблеми със стабилността. Просто горната страна на гумата е по навътре в калника изглежда все едно си я натоварил здраво :). Тия дни ще я нося на стенд и ще видим какво ще им кажа да проверят за луфтове. А колата няма да я сменя за нищо по съм навит нов мост да си купя :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 15 сеп 2013 16:20

Според мен е лагера! Аз така имах същия проблем на предна лява гума от към шофьора! Когато я паркирам и погледна колата отдалече отпред гумата ми се вижда леко отворена, а другата си стои както трябва! И накрая се оказа лагер, и след стенд всичко си дойде на мястото! То затова ти е изхарчена гумата, защото няма плътно стъпване на асфалта!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 20 сеп 2013 13:32

Чуваш ли ромолене отзад,ако да сменяи лагера,ако не караи така :wink

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 23 сеп 2013 10:57

Крив заден мост.Ако е от лагер трябва да има доста голям луфт което ме съмнява а и практически не може да седи гумата на една страна от него.Ако има голям луфт и лагера не бучи просто се притяга като се спазва до краи и връщаш 1/4 оборот аз връщам малко повече.Провери лагера и после на стенд за реглаж за да се види колко е крив моста.Има варянт за изправяне ако не е много се подлага по една шайба на долните два или на горните два болта които държат оста към моста в зависимост посоката на изкривяване.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 23 сеп 2013 12:35

Визуална измама, не го мисли, ако си с тесни гуми под определен ъгъл така се вижда. Амо е нещо от горните предположения действай.

п.п. Признавам не видях за износването на гумата, значи или лагер или крив мост.

Последна промяна от grishitu на Сря 25 сеп 2013 10:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пон 23 сеп 2013 14:18

grishitu написа:Визуална измама, не го мисли, ако си с тесни гуми под определен ъгъл така се вижда. Амо е нещо от горните предположения действай.

След като му е износена гумата от вътрешната страна, едва ли е визуална измама.
Колегата Somi е прав, на стенд яко отидеш за реглаж ще стане ясно дали е моста...

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Сря 02 окт 2013 16:48

Няма луфт или поне това кривото има ужасно малка разлика с другото колело по луфт. Да най-вероятно е от моста. А сега другия въпрос. Как да си намеря читав мост има ли начин за проверяване без да съм го сложил на колата. а чисто нов има ли от къде да се купи?

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Сря 02 окт 2013 18:40

Gelle написа:Няма луфт или поне това кривото има ужасно малка разлика с другото колело по луфт. Да най-вероятно е от моста. А сега другия въпрос. Как да си намеря читав мост има ли начин за проверяване без да съм го сложил на колата. а чисто нов има ли от къде да се купи?

Нов сигурно ще ти е скъп.
Търси по автоморгите втора употреба, със сигурност има, взимаш го с уговорка да го качиш на стенд и ако има проблем да го върнеш.

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Сря 25 мар 2015 12:19

Реших да напиша какво става с моят мост. Моста наистина излезе крив като качих колата на стенд. Смених моста. След което дясното колело се наклони повече от лявото (лявото сега е ок). Карах така известно време но тая килната дясна гума много ме дразнеше. Реших да сменя отново моста. Така и направих. Сега ефекта е същият дясната гума стои пак по килната от лявата. Два сменени моста и ефекта е еднакъв. Неможах да доловя някакъв луфт в гумата както казвате. Странното е че сякаш някой път като погледна колата двете гуми се виждат по симетрични. Ако я изместя и пак погледна ми се вижда дясното по килнато. Да взема да сменя и двата задни лагера ли? То май само от тях остана да е. Мисля че има някакъв шум в колата както от лагер но немога да разбера от зад ли е от пред ли е (не е много шумен). Когато взех колата смених мисля точно заден десен лагер. Възможно ли е майстора нещо да не е стегнал както трябва или регулирал? Също така има едно скърцане задно дясно, което се чува много дразнещо вътре в купето (от вън незнам дали се чува нещо), все едно скърца до капачката на резервоара. Скърцането изчезва ако някой седне на задната седалка от нея страна.

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Re: Polo 6N2 дясно задно колело е леко наклонено.

Мнениеот georgi_dob » Сря 25 мар 2015 23:32

В такъв случай излиза, че оста на главината и крива. Моста комплект с осите ли е сменян? На стенда ти измерват ъгъла на отклонение на колелото. Предполагам, че долният край на колелото е навън. Може да опиташ следното: сваляш оста от четирите болта и на горните два подлагаш тънки шайби между оста (главината) и моста, по този начин ще изнесеш горния край на колелото навън. Ако в долния край е събрано ще подложиш шайби отдолу. Правиш го да изглежда право на око и пак я караш да премерят ъгъла. Трябва да се определи каква да бъде дебелината на шайбите. Може и да смениш направо оста ако се установи, че е от нея. Най-напред все пак смени лагерите на това колело за всеки случай, те поне са евтини. Виждам, че и Somi е предложил вариант с шайбите.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”