Polo 6N2 2001г. дясно задно колело е леко наклонено.
Polo 6N2 2001г. дясно задно колело е леко наклонено.
Когато погледна колата от зад се вижда разликата в двете колела. Лявото е наклонено докато дясното седи право. Даже лявата гума е леко износена от вътрешната страна. От какво е това? И какво ще ми трябва за да го оправя?
Последна промяна от Gelle на Чет 26 мар 2015 0:37, променено общо 2 пъти.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Polo 6N2 лявото задно колело е леко наклонено.
Вдигни я на крик и виж дали има луфт в лагера.
push написа:Вдигни я на крик и виж дали има луфт в лагера.
Ехеее дали е възможен чак такъв луфт? Ще пробвам и ще пиша :)
- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
край сменяй колата
90% процента от случаите е крив заден мост ... да не си пробвал ръчната дали държи
виждал съм и крива "ос" едно от двете е просто махни колелото и виж

90% процента от случаите е крив заден мост ... да не си пробвал ръчната дали държи

виждал съм и крива "ос" едно от двете е просто махни колелото и виж
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По-скоро е лагера! Ако е кривнал задния мост, колата ще е като пияна баба без бастун, особено на права отсечка ще усетиш как криволичи задницата! Вдигаш на крик и проверяваш дали има луфт лагера, едната ръка слагаш в горната част на гумата (към веждата на калника) другата отдоло, и тласкаш навътре навънка, ако има малък луфт, е добре. Но ако е голям си иска смяна на лагера, и някъде около 80 лева ще ти излезе с труд!
my heart iS iCe написа:По-скоро е лагера! Ако е кривнал задния мост, колата ще е като пияна баба без бастун, особено на права отсечка ще усетиш как криволичи задницата! Вдигаш на крик и проверяваш дали има луфт лагера, едната ръка слагаш в горната част на гумата (към веждата на калника) другата отдоло, и тласкаш навътре навънка, ако има малък луфт, е добре. Но ако е голям си иска смяна на лагера, и някъде около 80 лева ще ти излезе с труд!
Колата е стабилна според мен. Нямам проблеми със стабилността. Просто горната страна на гумата е по навътре в калника изглежда все едно си я натоварил здраво :). Тия дни ще я нося на стенд и ще видим какво ще им кажа да проверят за луфтове. А колата няма да я сменя за нищо по съм навит нов мост да си купя :)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен е лагера! Аз така имах същия проблем на предна лява гума от към шофьора! Когато я паркирам и погледна колата отдалече отпред гумата ми се вижда леко отворена, а другата си стои както трябва! И накрая се оказа лагер, и след стенд всичко си дойде на мястото! То затова ти е изхарчена гумата, защото няма плътно стъпване на асфалта!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Чуваш ли ромолене отзад,ако да сменяи лагера,ако не караи така 

Крив заден мост.Ако е от лагер трябва да има доста голям луфт което ме съмнява а и практически не може да седи гумата на една страна от него.Ако има голям луфт и лагера не бучи просто се притяга като се спазва до краи и връщаш 1/4 оборот аз връщам малко повече.Провери лагера и после на стенд за реглаж за да се види колко е крив моста.Има варянт за изправяне ако не е много се подлага по една шайба на долните два или на горните два болта които държат оста към моста в зависимост посоката на изкривяване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Визуална измама, не го мисли, ако си с тесни гуми под определен ъгъл така се вижда. Амо е нещо от горните предположения действай.
п.п. Признавам не видях за износването на гумата, значи или лагер или крив мост.
п.п. Признавам не видях за износването на гумата, значи или лагер или крив мост.
Последна промяна от grishitu на Сря 25 сеп 2013 10:00, променено общо 1 път.
grishitu написа:Визуална измама, не го мисли, ако си с тесни гуми под определен ъгъл така се вижда. Амо е нещо от горните предположения действай.
След като му е износена гумата от вътрешната страна, едва ли е визуална измама.
Колегата Somi е прав, на стенд яко отидеш за реглаж ще стане ясно дали е моста...
Няма луфт или поне това кривото има ужасно малка разлика с другото колело по луфт. Да най-вероятно е от моста. А сега другия въпрос. Как да си намеря читав мост има ли начин за проверяване без да съм го сложил на колата. а чисто нов има ли от къде да се купи?
Gelle написа:Няма луфт или поне това кривото има ужасно малка разлика с другото колело по луфт. Да най-вероятно е от моста. А сега другия въпрос. Как да си намеря читав мост има ли начин за проверяване без да съм го сложил на колата. а чисто нов има ли от къде да се купи?
Нов сигурно ще ти е скъп.
Търси по автоморгите втора употреба, със сигурност има, взимаш го с уговорка да го качиш на стенд и ако има проблем да го върнеш.
Реших да напиша какво става с моят мост. Моста наистина излезе крив като качих колата на стенд. Смених моста. След което дясното колело се наклони повече от лявото (лявото сега е ок). Карах така известно време но тая килната дясна гума много ме дразнеше. Реших да сменя отново моста. Така и направих. Сега ефекта е същият дясната гума стои пак по килната от лявата. Два сменени моста и ефекта е еднакъв. Неможах да доловя някакъв луфт в гумата както казвате. Странното е че сякаш някой път като погледна колата двете гуми се виждат по симетрични. Ако я изместя и пак погледна ми се вижда дясното по килнато. Да взема да сменя и двата задни лагера ли? То май само от тях остана да е. Мисля че има някакъв шум в колата както от лагер но немога да разбера от зад ли е от пред ли е (не е много шумен). Когато взех колата смених мисля точно заден десен лагер. Възможно ли е майстора нещо да не е стегнал както трябва или регулирал? Също така има едно скърцане задно дясно, което се чува много дразнещо вътре в купето (от вън незнам дали се чува нещо), все едно скърца до капачката на резервоара. Скърцането изчезва ако някой седне на задната седалка от нея страна.
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Re: Polo 6N2 дясно задно колело е леко наклонено.
В такъв случай излиза, че оста на главината и крива. Моста комплект с осите ли е сменян? На стенда ти измерват ъгъла на отклонение на колелото. Предполагам, че долният край на колелото е навън. Може да опиташ следното: сваляш оста от четирите болта и на горните два подлагаш тънки шайби между оста (главината) и моста, по този начин ще изнесеш горния край на колелото навън. Ако в долния край е събрано ще подложиш шайби отдолу. Правиш го да изглежда право на око и пак я караш да премерят ъгъла. Трябва да се определи каква да бъде дебелината на шайбите. Може и да смениш направо оста ако се установи, че е от нея. Най-напред все пак смени лагерите на това колело за всеки случай, те поне са евтини. Виждам, че и Somi е предложил вариант с шайбите.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”