Polo 1,4 16V 99г - Проблем с 4-ти цилиндър
-
- Автомобил: polo 1.4 16V DOHC
- Двигател: AFH 99
Polo 1,4 16V 99г - Проблем с 4-ти цилиндър
здравейте, проблемът е следния преди няколко дни 4ти цилиндър "умря" и така след като проверих свещите и кабелите стигнах до дюзата, които поясня са сменяни и са някакви оранжеви,кабелите към нея бяха закъсани и реших че проблема е решен обаче...при свързването на пробна лампа към кабелите светва постоянно светва още като дам на контакт, имах подобен проблем с 3та дюза и от диагностика знам че лампата трябва да мига, когато дюзата отваря и затваря.същия диагностик ми каза още тогава че е заминал някакъв резистор на компа и трябва друг. въпросът ми е възможно ли е някъде от връзките на кабелите, защото всички кабели по дюзите са надени и е нещо страшно, да дава на късо или вече няма да се размина с компа??проблема с 3та дюза се реши като си сложих скоба да ми държи акумулатора 

-
Re: polo 1,4 16V 99г проблем с 4ти цилиндър
и така, ако на някой му е станало интересно, да кажа, че сутринта когато реших най накрая да я закарам да я види някой, който си разбира от работата поленцето си запали на 4 цилиндъра.Закачихме го на компютъра изчистихме грешките и си работи като пушка, остава ми да го чакам пак да спре защото в момента нито трупа грешки нито пък има някакъв проблем
...отделен въпрос е докога.. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Към двата кабела на инжектора ли вързваш лампата и даваш само контакт или и въртиш? Към тях отива общ"+" a компа подава "-" на всяка по отделно. Сега като работи пробва ли с лампата? Поразмърдаи кабели,букси за проба дали ще се промени работата на двигателя.
-
Проверихме ги тогава дърпахме, мачкахме не трепват оборотите
и засега все още нямам проблеми
.Над левия преден подкалник има някаква кутия, в която влизат доста кабели нз за какво е, но вечерта преди да запали я опипах и нея нз дали може да има някаква връзка , но като цяло очаквах да се повтори проблема по скоро защото мина доста а всичко е наред.Времето ще покаже 

-
И така, след като покарах 2-3 дни на три цилиндъра се наложи да се заема по сериозно с провлема
Оказа се, че минуса на дюзата се е оголил под стойката на акумулатора дава постоянна маса и се почват филмите...
Всичко е изолирано и полото е пушка, но това кабелче ме направи луд 3 дни 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”