Polo 1999г. ; 1,4 ; 16V Проблем със скоростната кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 1999г. ; 1,4 ; 16V Проблем със скоростната кутия
Колата е Polo 1999г. ; 1,4 ; 16V ; Имам проблем с включване на първа скорост.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростната кутия
Ами използвай 2ра тогава
Колега няма ли да кажеш нещо повече,примерно как са другите скорости,шумове в скоростната кутия,дали 1ва не се включва когато се опитваш да тръгнеш или я няма и на място на не запален двигател и т.н.

Колега няма ли да кажеш нещо повече,примерно как са другите скорости,шумове в скоростната кутия,дали 1ва не се включва когато се опитваш да тръгнеш или я няма и на място на не запален двигател и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам проблеми с другите скорости. Шумове в скоростната кутия няма. Проблема ми с първа скорост се появява, когато карам из града и колата загрее. На място включвам всички скорости без проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А на втора не искам да тръгвам, защото ако го правя системно ще се запали феродовия диск.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо ми се струва синронизатор или пак проблем вътре в скоростната кутия но нека по запознати пишат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е синхронизатор няма да влиза никога в движение, а тя влиза понякога. Мерси за мнението.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dido_0108 написа:Ако е синхронизатор няма да влиза никога в движение, а тя влиза понякога. Мерси за мнението.
Значи ако е колата в движение не може да ръгнеш 1ва,поне имам някакви такива спомени колега.Ако е загряла колата и спрял тогава ако не иска е проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
На място си влиза, но в движение не иска и то не винаги.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dido_0108 написа:На място си влиза, но в движение не иска и то не винаги.
Защита колега,имаш защита да не включваш на 1ва и така да прецакаш скоростната кутия,на доста коли е така освен на Москвич,Лада,Вартбург и т.н

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами незнам
Аз се съмнявам в някой тампон на скоростната кутия или някое от жилата на скоростната кутия.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
На всички коли след 80 и някоя си, можеш да включиш примерно от 2-ра на 1-ва в движение...няма такова нещо като защита, поне не и при кутиите на VW. Основно се тръгва на 1-ва и с течение на времето се износва синхронизатора на 1-ва скорост (има синхронизатор). Тогава се получава точно това - не иска да включва 1-ва от място ако мотора работи (причината е в инерцията на валовете, когато натиснеш съединителя, те не спират да се въртят мигновено) или не иска в движение с много ниска скорост да включи 1-ва, пък при изгасен мотор всичко влиза напълно нормално. Когато колата загрее, проблема се задълбочава. Частично може да се подобри със смяна на маслото на скоростната кутия + добавка за маслото (примерно тефлонова на STP за скорости).Ефект определено има, ама не е като да разглобиш кутията и да и смениш лагерите + синхронизаторите.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1999г. ; 1,4 ; 16V Проблем със скоростната кутия
Тя на място си я включва първата скорост и когато е студена колата също влиза. Проблема става, когато колата загрее и когато съм в движение. И този проблем се появява от време на време когато е загрята и в движение колата. Така че ене е синхронизатор. Ако е синхронизатор няма да влиза никога, а тя понякога влиза понякога не.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dido_0108 написа:Тя на място си я включва първата скорост и когато е студена колата също влиза. Проблема става, когато колата загрее и когато съм в движение. И този проблем се появява от време на време когато е загрята и в движение колата. Така че ене е синхронизатор. Ако е синхронизатор няма да влиза никога, а тя понякога влиза понякога не.
Ами казахме ти го какво може да е,щом ги разбираш повече нещата хващай се за проблема и го реши

Така и не става ясно за какво ти трябва да включваш първа скорост в движение.
Първа ти трябва само за потегляне, когато си спрял ... а ти казваш, че тогава нямаш проблем...
Първа ти трябва само за потегляне, когато си спрял ... а ти казваш, че тогава нямаш проблем...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече съм си го решил проблема. Оказа се, че има скъсана втулка на скоростната кутия. И първа ми трябва при потегляне на легнал полицай и т.н. а тя тогава отказва. Това имах предвид под движение все пак не съм спрял.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”