Polo 6N ADX-температура на водата.
Polo 6N ADX-температура на водата.
Здравейте, става въпрос за температурата на охлаждащата течност. При каране с изключено парно, колата си държи 90 градуса и не пада. Когато включа парното, температурата спада до към 70, когато карам с над 60км/ч. Когато карам в града и спирам по светофарите се вдига , седи обикновено около 80-90 градуса. Без парно не мърда, така ли трябва да е или имам проблем?
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Polo 6N ADX-температура на водата.
Термостат.
Как мога да проверя дали термостата ми работи или стои постоянно отворен?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Караш до към 70-75 по табло, гледаш ако двата маркуча към радиатора са еднакво топли значи не затваря.
И двата маркуча са горещи до 80 градуса. Значи ли това, че термостата е прецакан? Един приятел смени и термостата и октопода, фланеца за антифриза и пак му спадаше темп. при пуснато парно. Иначе колата ми загрява до 70 градуса за 5мин и до 90 за около още 2мин, което мисля е бързо.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
80 е относително, ако приемем че таблото ти лъже с няколко градуса, още повече ако си с термостат на 84гр - той дефакто може да е и отворил до тази температура, и упражнението да е безсмислено. Пробвай на по-ниска температура дали имат разлика.
70 градуса и пак са топли и двата. Интересното е, че бързо загрява и без парно си държи 90 градуса. Старото ми 2Ф- загряваше супер много време, без пуснато парно му спадаше температурата под 90, като се включеше перфеката и падаше на 70... Смисъл, къде-къде по-зле беше, то си беше за термостат определено, при тази нещата са на кантар, или просто прекалено зле беше при 2Ф и тук толкова не ме тормози, знам ли.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”