Здравейте колеги,
имам много сериозен проблем с моето поло.Колата дърпа в дясно.Колкото по-бързо карам,толкова по-силно дърпа.За да компенсирам при 120 км/час държа волана в ляво с около 10 градуса.Този проблем го имам вече близо година и половина.Ходих при много майстори и ми дадоха доста акъл.Правих реглаж,показа че имам "къс наклон от дясно"(провериха диагоналите и казаха,че не е удряна),казаха че е крив макверсона.Смених го + лагери и тампони.Проблема остана.Казаха ми,че е изяло гумите докато е бил крив амортисьора и да карам докато не купя нови гуми.И със зимните гуми които са на метални джанти 14-ки същото положение.Преди 2 дни събрах най-после пари и купих нови гуми с производство 2011 година-Мишлин Пилот Екзалто 195/50/15.Имах 2 криви джанти,изправиха ги идеално(всичко се случва в Радиал под моста Чавдар)на 100%.Тръгвам,но колата продължи да си дърпа....Отидох и направих нов реглаж,но казаха че дори не е било нужно,защото нямало никакви отклонения....Питал съм на поне 5 места различни майстори за тези 2 дни и всички казват,че няма логична причина колата да дърпа.Да,но факта е,че ако си отпусна ръката при скорост над 100 км/час ще се забия в мантинелата......Моля помогнете ми,защото вече обмислям да продавам колата заради този проблем.
Polo 9n 2003г.BBY дърпа в дясно
Re: Polo 9n 2003г.BBY дърпа в дясно
Огледай тампоните на носача предимно задния да не е скъсан или хлабав но ако е това дърпа при подаване и отнемане на газ.
Огледай предните пружини да няма счупено парче от тях.Огледай им точките с цветовете да видиш дали са еднакви по твърдост да не е сменяна някоя.Да няма крив шенкел но сигурно е ок щом си минавал толкова реглажи но виж дали шенкелите са еднакви да не е сменян някои от друг модел.Друго за момента не се сещам но от това дето пишеш че ако пуснеш волана ще се забиеш за колко метра го прави примерно за 50 до 100 м е допустимо да дръпне на дясно заради наклона на пътя.И да питам реглажа на едно и също място ли е правен?
Огледай предните пружини да няма счупено парче от тях.Огледай им точките с цветовете да видиш дали са еднакви по твърдост да не е сменяна някоя.Да няма крив шенкел но сигурно е ок щом си минавал толкова реглажи но виж дали шенкелите са еднакви да не е сменян някои от друг модел.Друго за момента не се сещам но от това дето пишеш че ако пуснеш волана ще се забиеш за колко метра го прави примерно за 50 до 100 м е допустимо да дръпне на дясно заради наклона на пътя.И да питам реглажа на едно и също място ли е правен?
- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
Re: Polo 9n 2003г.BBY дърпа в дясно
Тампоните са сменени,ще погледна пружините.
Ще се блъсна за около 20 до 25 метра.
Реглажа е правен на различни места,дори някои и в различни градове(в Монтана и Варна)
Ще се блъсна за около 20 до 25 метра.
Реглажа е правен на различни места,дори някои и в различни градове(в Монтана и Варна)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”