Къде се намира маслена помпа на поло 6N2 1.4 16V
Къде се намира маслена помпа на поло 6N2 1.4 16V
Колеги, въпроса за много от вас може да е смешен, но бихте ли ми обяснили точно къде се намира маслената помпа на поло 6N2 1.4 16V. Обикновено се маха картера и се вижда. Но тази като я купих не изглежда да седи там. Питам, защото утре ще трябва да сменям такава.
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Re: Къде се намира маслена помпа на поло 6N2 1.4 16V
Тбрява да свалиш картера,ангренажа,и цялия детаил който държи семеринга при ангренажа за да я смениш
Колега, сподели каква е причината да сменяш маслената помпа?
Благодаря колега.
Причината, е че като загрее хубаво колата (съответно и маслото) и започва да свети лампата за маслото. Пробвах с датчика, не се оправи. Консултирах се с хора които разбират и това което изчетох по форума ме насочи към нея. Вчера свалих картера, нямаше боклуци в него, но в цедката имаше доста боклуци. Днес продължавам към помпата.
Причината, е че като загрее хубаво колата (съответно и маслото) и започва да свети лампата за маслото. Пробвах с датчика, не се оправи. Консултирах се с хора които разбират и това което изчетох по форума ме насочи към нея. Вчера свалих картера, нямаше боклуци в него, но в цедката имаше доста боклуци. Днес продължавам към помпата.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е явно проблема е бил запушена цедка,за какво ще сменяш помпата??? 

Ами да, помпата или работи или не, след като работи а на моменти е имало проблеми, значи е проблем извън нея, вероятно цедката...
В цедката наистина имаше боклуци, но според мен те щяха да се проблем, когато маслото е гъсто и трудно преминава през нея. А проблема, е че като стане рядко маслото и тогава помпата не може да го качва нормално. Поне така си го обяснявам. Доста хора казаха, че и тоя двигател си имал проблем с помпата. Като се запушела цедката и се скапва помпата. Лошото, е че колата е нов внос и не се знае колко време е карана така преди това.
kristo написа:... Доста хора казаха, че и тоя двигател си имал проблем с помпата. ...
Не е проблема в двигателя, проблема е в немарливостта на предишния собственик. Това е тема дъвкана тук във форума на много места. Ако беше проблем конкретно на двигателя на всеки такъв щеше да се скапва помпата рано или късно, а това не е така...
Направи си ремонтите както си си решил и след това си поддържай колата като хората и няма да имаш проблеми!
Реших да нея сменям помпата сега. Ще се вслушам във вас и ще видя как ще е след почистването на цедката. Хубавото, е че ще мога да върна помпата в магазина. Иначе гледам да я поддържам добре, че колата е на приятелката и не искам да я остави някъде на път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Помпата си се износва на всеки един двигател. Колко се износва и как, зависи от това с какво масло се кара колата, колко често то се сменя и на колко милиона км е колата. Помпата представлява две зъбни колела, които са между две напълно гладки равнини. Когато едната равнина се износи (кофти материал или кофти масло или нередовна смяна или много километри или каквато и да е друга причина), помпата започва да губи налягане и съответно когато колата загрее хубаво, налягането умира. Ако беше от цедката, щеше да си има проблем и на студено...маслото така или иначе нямаше да може да минава (както мисли и собственика на колата). Обикновено тези мотори харчат много масло и когато си изхарчат маслото и никой не се усети, помпата започва да жули на сухо и заминава за норматив...само че и половината мотор след нея. Трябва да се има предвид, че през помпата минават много от големите боклуци в картера, защото цедката и не е супер фина, а филтъра е след помпата и тя реално "смила" всичко, което успее да мине през цедката. Това я износва много квалитетно.
Колега, съгласен съм с тебе и аз така го мислех. Но вече съм минал повече от 1000км. от както изчистих цедката и все още не е светнала лампата. Иначе от както е под мое наблюдение колата, тя се кара с хубаво масло, следи се редовно и т.н., но за съжаление не се знае какво се е случвало преди това.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”