polo 16v съд за картерни газове

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Y16V
Автомобил:
Двигател:

polo 16v съд за картерни газове

Мнениеот Y16V » Пон 07 окт 2013 18:47

Здравейте,
имам няколко питанки и смятам,че тук ще ми помогнете(предполагам,че тук е мястото където ще намеря хора сблъскали се с този "проблем"). Поради честото зацапване на въздушен филтър и дросел (особено дросела) се замислих да сложа такъв съд между сепаратора за картерни газова и въздушния филтър.НО не съм убеден напълно дали точно там му е мястото и дали ще намали зацапването на дросела..... Затова искам да се допитам до вас какво ще ми препоръчате да направя :)

Като вариант кой е най-добър: затворен,отворен или дишащ?
Затворения е : вход и изход на кена се връзват последователно на съществуващата вентилация.
Отворен е : входа на Кен-а се свързва с вентилацията и се забучва едно филтърче да диша в атмосферата.
Дишащ е : като затворения ,но има вързан 3ти изход с филтърче за да диша и пречиства парите.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 16v съд за картерни газове

Мнениеот djshomi » Пон 07 окт 2013 19:05

Нито едно от трите .Колата си има сепаратор фабрично.Незнам дали си чел за темите с замръзналият сепаратор и какво става .Ако сложиш още един вероятноста да замръзне става огромна.

Потребителски аватар
Y16V
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 16v съд за картерни газове

Мнениеот Y16V » Пон 07 окт 2013 21:21

Прочетох темата сега и май ще оставя всичко както си е било...само ще почистя сепаратора.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”