въпрос за третия стоп на поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

въпрос за третия стоп на поло

Мнениеот ohdan » Съб 12 окт 2013 10:22

Извинявам се ако темата съществува но при обстойно търсене(според мен)и въпреки че има доста сходни, не открих това за което се интересувам? А то е че изглежда третият ми стоп е поставян фабрично и по някаква причина не ми работи(колата е купена втора ръка), и реших да го поправя тъй-като смятам че е добре да е изправен.Стрещам обаче сериозен прдблем за който моля за помощ :bowdown Та това е мястото към което се включва стопаИзображение, това е плафона с крушките напълно здравиИзображение,и това е показанието на напрежението което показва на мястото където се включваИзображение. Точно това ми е и въпросът , защо е такова малко напрежението и защо при проследяването на пътечките излиза че е свързано с нагревателя на задното стъкло :horror ? Няма и обозначение на плафона,буксите,крушките и изобщо никъде за волтаж, с изключение на ватовете на крушките от вътрешната страна на плафона? Благодаря за разбирането!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: въпрос за третия стоп на поло

Мнениеот kris11 » Съб 12 окт 2013 18:14

@въпросът , защо е такова малко напрежението и защо при проследяването на пътечките излиза че е свързано с нагревателя на задното стъкло
Няма ли да се научите да мислите ?
Естествено, че ще е свързан към нагревателя - МАСА та е там. Търси в задния ляв/десен стоп проводника ,който отива към 3 я стоп. При всеки автомобил е индивидуално дали взема от ляв или десен стоп, особено , ако е насаждан допълнително.
Измерваш - ама добре дали ти отива до 3 стоп сигурна маса. Ако има - ровиш по + са от някой от стоповете.Ако е щатен - явно ще минава през маншона на капака, ако ене щатен може да минава по уплътнението на задния прозорец
П.П. Извинявам се бях доста рязък
Нагревателя на задно стъкло е много як консуматор и до него отиват дебели проводници / съответно маса./
Най- вероятно проблема е в маншона в горния край на капака. Швабските проводници с годините се вдървяват, както изолация така и самата медна тел. Изолацияте се роно а проводника се къса в местата на пречупване.При теб е бял кахър 1 или 2 проводника.Само не ме питай как се оправя сноп с 18 "одървени" проводника на задна врата. :horror :horror

Последна промяна от kris11 на Нед 13 окт 2013 19:19, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 12 окт 2013 21:43

А бе колега , за мисленето не си прав! Мислил съм го точно това но ,все-пак има маса на всякъде по автомобила ама, точно от там ли трябва да се пуска ?? Сега като се замисля :screwy , да, точно от там понеже е най-близко до стопа :c020 Та,иначе оправих си го , и честно ,съжалявам че пуснах темата. Проблемът беше точно в прекъсване на пътечка но на + и колкото и да се мъчих не открих къде е мястото. След като обаче установих това , си пуснах допълнително кабелче от левия заден стоп и сега всичко е "ОК". :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 15 окт 2013 12:12

[quote="ohdan"]Колега извиних ти се по- горе. Но:
"Проблемът беше точно в прекъсване на пътечка но на + и колкото и да се мъчих не открих къде е мястото. ... си пуснах допълнително кабелче от левия заден стоп "
Защо си се мъчил да пускаш кабел от левия стоп до 3 я ,щом прекъсването е в самата платка. Можеше да пуснеш мостче само в платката или само от куплунга до платката.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Сря 16 окт 2013 6:48

Не разбрах въпроса ти колега :confused Каква е тази платка? Прекъсната беше пътечката по самото стъкло.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 16 окт 2013 10:26

явно съм се заблудил по снимката. Поне на мен ми изглежда като моя 3 ти стоп.Поне частта с рефекторите.
Но там си има букса в средата на стопа, а цоклите на лампите са запоение на платка.

ОК сега разбрах .Няма смисъл от снимки.Рефлектора еднакъв корубата и закрепването друго.

Последна промяна от kris11 на Чет 17 окт 2013 10:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Сря 16 окт 2013 21:27

Колега , не ми се играе да снимам и качвам пак снимки ,но за да имаш представа за какво става въпроса,.. нали се сещаш за 9 волтовите батерии които се закопчават? Подобно е свързването на стопа , и той е със букса в средата. Само дето тези закопчалки са си на самото стъкло фабрично прикрепени към него . Просто има 4 см. кабелче със букса и същата закопчалка в другия край която се свързва към тази на стъклото.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”