Vw polo 6n с двигател G40
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vw polo 6n с двигател G40
Здравейте колеги искам да попитам някои слагал ли е на поло 6н двигател G40. Как става всичко пасва ли трябва ли преправяне на коша или някакви други работи ?
Re: Vw polo 6n с двигател G40
Преправя се единствено окачването за тампона при ангренажа на G 40 лапата е при стойката за алтернатора. Също така и стартерът трябва да е от G40. Колекторите са лесни за размяна. Вече за коппютъра не знам коя горивна система искаш да използваш.
Също така е препоръчително дори задължително двигателят да бъде комплект със скоростната кутия, за да отговаря предавателното съотношение от G40-то. И колега имай впредвид, че си е играчка (изобретение) преправянето и изисква 5-6 дни време поне за да стане всичко коректно. Според мен ако не си професионалист и не си го правил до сега не се захващай сам, за да не излезе скъпо хоби...тук 50 там 100 и ще станеш пишман ;-)
Също така е препоръчително дори задължително двигателят да бъде комплект със скоростната кутия, за да отговаря предавателното съотношение от G40-то. И колега имай впредвид, че си е играчка (изобретение) преправянето и изисква 5-6 дни време поне за да стане всичко коректно. Според мен ако не си професионалист и не си го правил до сега не се захващай сам, за да не излезе скъпо хоби...тук 50 там 100 и ще станеш пишман ;-)
Ако всичко можехме да си правим сами Deutsche Tourenwagen Meisterschaft щеше да фалира. Според мен ти трябва по-надеждна спирачна система за 6n-poloto, което фабрично е max. 75 к.с., а не 135 к.с., ако искаш да му използваш капацитета и юркаш, както подобава.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
То нали заводски на г40 са му много яки спирачките. 

То си ги има читави спирачки заводски и на 6н 1,4 16 101 и 1,6 16 125 да не мислите че са с 239 диск и с барабан 180. На тези са 256 и 200.Ще трябва и стабилизираща щанга на предните и заден мост пак с стабилизираща.Но то като знаем колко г40 има на части този проек ще си остане хартиен.Ако го имаш наличен двигателя продай го и си вземи цяло 1,4 16 100 гледах в нета се продава едно блъснато цяло .Ще си свалиш всичко каквото ти трябва и като продадеш останалите части ще ти се върже по тънко и няма да препряваш нищо.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”