:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо скърца отпред

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Rado TSI
Автомобил: Polo 1.2 TSI
Двигател: 2012

VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо скърца отпред

Мнениеот Rado TSI » Пон 14 окт 2013 12:23

Става въпрос за VW Polo 1.2 TSI, 90 коня, 5-степенна ръчна скоростна кутия (2012).

Отскоро се появи един дразнещ проблем: нещо отпред скърца.

Забелязах, че скърцането се чува само при два случая:
1. Когато карам из града с 50-60 км/ч и мина през асфалт на вълнички. Тоест когато има леко "подскачане" и след това колата леко "прикляка".
2. Когато карам по нанадолнище и натисна спирачка, все едно че искам да укротя колата и да спра.

Когато минавам през дупки - не скърца. През легнали полицаи - не скърца. Ако полегналите полицаи са по нанадолнище - скърца когато намалявам (почти спирам), за да мина внимателно през полегналия полицай. Когато въртя волана до крайно ляво / дясно - не скърца. Когато карам по равен асфалт - не скърца. Когато на място натискам предницата - не скърца.

Утре ще мина през официалния сервиз, но ако някой има предположения, ще му бъда благодарен и по-добре подготвен :biggrin

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Re: VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо скърца отпред

Мнениеот StrEagle » Пон 14 окт 2013 15:33

Аз съм с 9N3, имам подобен проблем - казаха ми че са тампоните на стабилизащата щанга и че са стари, но с нови се оправя за малко и пак почват. Препоръчаха ми, да карам така докато се скъсат - и тогава да ги сменя.

Но отиди все пак на проверка на ходовата част, все пак твойто е бая по-ново.

Потребителски аватар
Rado TSI
Автомобил: Polo 1.2 TSI
Двигател: 2012

Re: VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо скърца отпред

Мнениеот Rado TSI » Вто 15 окт 2013 11:41

Днес бях в официалния сервиз и беше направен оглед на ходовата част на автомобила, при който не бяха установени нередности. Покарахме автомобила, опитвайки се да възпроизведем скърцането. Стигнахме до заключението, че скърцането май идва от шофьорската седалка. Смазаха релсите, по които се плъзга седалката. Помолих и за един констативен протокол, че ходовата част е наред.

Като се връщах, минах през маршрут, по който преди скърцаше, но този път не чух нищо. Стискам палци :biggrin

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”