Вчера по пътя към сервиза, ми се появи нов проблем, както се престроявах на един светофар, малко след, като тръгнах (колата беше карана на по дълъг път преди това и сигурно е стояла час,два) изведнъж колата угасна, след 10 тина метра. Тъпото е, че беше неочаквано и ми се вдърви волана, а бях на кръстовище. Не си спомням на 100%, но мисля, че преди, като ми е гаснела на място ми светкаше акумулатора, а сега нищо, все едно съм я изгасил от ключа, спря, като ютия.

Бях си пуснал музика и фарове.
За първи път ми гасне в движение и то, при натиснат леко педал на газта, правих си лек десен завой, за престрояване, ниски обороти.
Викам си е ся, ако не запали, всичко е наред, сменям датчика на Хол и съм на 6, ама не, запали си, като пич!

В сервиза човека веднага я закачи и излезе грешка за - бедна смес.
Гледа ламбдата, каза, че вдигала малко рязко по високи стойности, нещо такова, но не мисля, че от ламбдата може да изгаси колата и особено в движение.
В крайна сметка съмненията са за бензинова помпа, ниско налягане или нещо по токовете.
Светеше ми отново и EPC, която по принцип свети при проблем с ламбдата, но причината за проблема с ламбда контрола, мисля, че може да се дължи и на други фактори.
Все си мисля, че ако ми влиза въздух, ще плуват оборотите или ще ги вдига, ще се форсира, а то напротив, падат.
Механика в сервиза ми каза, че ще се опита да разбере какво и има, но не ми обещава, че ще оправи проблема. Общо взето, работата отива, към изслуй гащи.
Накрая да взема да се дигна до София при Ваското1 или в някой добър клубен сервиз, вече губя надежда да се оправи.....

Доста хора ме съветват да продавам колата, но, като знам, колко неща съм сменил не ми се дава за без пари. Пък и не мога да лъжа хората, като джамбазите и да казвам, че е перфектна, като чисто нова.
Тоя проблем с гасненето в движение, дано не почне да го прави на загрял двигател, че тогава става още по кофти. Колата се кара предимно от жена ми, всеки ден, вози и детето и можете да си представите какво ми е.

Мисля да я карам, докато нещо не даде фира тотално или като имам повече свободно време да дойда до София, в някой добър клубен сервиз.