Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
zografski
Мнения: 2499
Регистриран на: Сря 25 мар 2009 18:10
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001
Местоположение: Sofia

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот zografski » Вто 05 ное 2013 14:35


Гледай свещи и кабели ако има детонации, ако няма най-вероятно не идва от тях проблема. Датчик на хол също може да ти прави мизериите, така че смени го и него, а също така ако въздушен филтър не си сменял не е лошо и него да смениш! Обикновенно датчика на хол се обажда когато колата е загряла или поне при моето поло беше така, а на студен двигател като работи неравномерно си за почистване на дросел клапата.

Последна промяна от zografski на Вто 05 ное 2013 14:37, променено общо 1 път.




Потребителски аватар
zografski
Мнения: 2499
Регистриран на: Сря 25 мар 2009 18:10
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001
Местоположение: Sofia

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот zografski » Вто 05 ное 2013 14:37


nikiki написа:След адаптиране на дроселовата клапа и центровка на колата положението е същото.придърпва на бензин и газ.повече се усеща на газ.вгледал съм се в маркучите на вакума.виждат ми се доста нагоряли.

Не е лошо да ги подмениш ;)


nikiki
Мнения: 11
Регистриран на: Чет 21 фев 2013 18:05
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот nikiki » Сря 06 ное 2013 8:11


Всичко това което го препоръчваш съм го направил.Колата има проблем на студено,а не на загрял двигател.Дроселовата клапа е почистена и е добре.


nikiki
Мнения: 11
Регистриран на: Чет 21 фев 2013 18:05
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот nikiki » Съб 09 ное 2013 11:04


След още 2 броя диадностики май ще нацелим проблема :biggrin .Излизат като грешки датчик на кислорода и ламбда сондата.Майсторчето ми каза, че става на въпрос за едно и също нещо , а именно за ламбда сондата.и ще се наложи да я сменям.След това ще пиша пак.


Потребителски аватар
freelancer
Мнения: 1489
Регистриран на: Сря 21 ное 2012 21:22
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000
Местоположение: Казанлък

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот freelancer » Вто 12 ное 2013 12:12


Именно ламбда сондата не играе при студен двигател на бензин, включва се по късно, т.е. на загрял двигател, а твоят проблем е при студен двигател, а тези грешки за МАП и ламбда може да ти идват от това, че си с газова уредба. :wink
Препоръчвам ти горещо да си смениш "масторчето".:biggrin


nikiki
Мнения: 11
Регистриран на: Чет 21 фев 2013 18:05
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с поло 1.4i ,97г.,60кс.

Мнениеот nikiki » Пон 18 ное 2013 16:01


Днес ходих да си взема колата от майстора.Оказа се,че предишния "майстор" не е направил адаптацията на дроселовата клапа както трябва и е объркал центровката.Сега мога спокойно да кажа, че на бензин си е както преди.Предстои да отида до газаджията за да я погледне и той.Има леко придърпване докато не стигне 70 градуса,но за сега не ме притеснява.Радвам се, че се върна колата в предишното си състояние.



Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта