Polo 6N - помощ за радиатора на парното

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
marrr
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEE

Polo 6N - помощ за радиатора на парното

Мнениеот marrr » Пет 15 ное 2013 17:03

Колеги, моля Ви за помощ. Наех се с нелеката задача да си сменя радиаторчето, но след като разглобих буквално половината кола стигнах до това положение(на снимката) и незнам какво да правя натам. Моля, помагайте защото колата ми трябва за УТРЕ! http://picbg.net/img.php?file=6908b636352af97e.jpg

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N - помощ за радиатора на парното

Мнениеот djshomi » Пет 15 ное 2013 17:48

Махаш маркучите в двигателният отсек под тях има един гайки 10мм, 2 на брои една под една през 15 см някъде от дясно пак имаш гайка на нивото на тези под маркучите пада се под въздушният филтър някъде като место.Махаш въздушният филтър махаш двете гайки дето държат основата на филтъра и цялата конзола вън.Сменяш радяторчето но желателно е преди това с алуминиево фолио да си облепиш клапите за да нямаш ядове за на пред.

coreckt
Автомобил: vag
Двигател:
Контакти:

Мнениеот coreckt » Пет 15 ное 2013 18:32

пич за сто лева да спестиш ебати главоболията после ще има това не ми работи онова не работи и ще отидеш принякой колега и ще има ама то извъднъж стана нищо не съм пипал и т.н.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 15 ное 2013 21:40

Човека не търси такива ценни съвети.Може да ги няма от къде да ги извади тези 100 лв някои замисля ли се ?

Потребителски аватар
marrr
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEE

Мнениеот marrr » Пет 15 ное 2013 22:05

В крайна сметка след малко умуване се оправих. Намерих 2-те гайки които държат кутията на парното, махнах маркучите и после всичко обратно. Бих посъветвал всеки който има свободно време и не го е страх да си рови по колата, да го направи сам тъй като цените за услугата са ненормално високи(поне от това което четох из форума). А на колегата по-горе бих му казал, че в сервиза никой няма да ми даде гаранция, че няма да ми спука централната конзола например или няма да счупи някое ухо на врътките за парното, а това е почти неизбежно(моите са счупени много преди мен), нито ще съм сигурен, че ми е сглобил таблото както трябва, така че предпочитам сам да си свърша работа и после да не ме е яд, че съм дал сумати пари които нямам за 10-15 винта, няколко гайки, 2 скоби и 3-4 часа работа като за пръв път! А също така и, че няма нещо което да не работи, даже си подредих кабелите и оправих въздуховодите.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 15 ное 2013 22:10

Кабелите и да искаш не можеш да ги сбъркаш. Само трябва да си упорит и да не си с две леви ръце.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”