С риск да ви досадя отново с моето гаснещо поло искам да задам следният въпрос.
Как мога да проверя дали имам запушване по генрацията - гърнета, катализатор ....?
По принцип колата си държеше оборотите без консуматори, обаче вчера, ново 5. Качвам се паля, не включвам нищо, бях решил да я изчакам малко и тогава да пусна фаровете, но за моя голяма изненада, поработи 10 тина секунди и си изгасна

Паля втори път поработи и пак изгасна, паля трети път пуснах фаровете и пак изгасна, на четвъртия път закрепи положението и вече нямаше проблеми, след 1-2 минути спрях пред блока и докато работеше на празен ход се случи нещо много странно, което не беше го правила до сега.
Както си работи, нормално, без тракания или прекъсвания, изведнъж, чувам как оборотите почват да падат и аха да изгасне и пак се вдигнаха, но отзад на аспуха се получи нещо като парпорене, нещо като бу-буб-бу и се промени звука на двигателя, стана по шумна. Изфорсирах я леко и от двигателя от страната на шофьора се чуваше леко бучене при падане на оборотите след форсирането.
Нямам идея какво стана, но се форсира нормално, като е позагряла и няма шумове.
Освен обичайното количество конденз, от асупуха не излиза нищо друго освен газовете, нито пуши, нито пърпори, да засмуква обратно (теста с листа съм го правил, ако има проблем с клапан).
Скоро ще ходя на годишен преглед и евентуално ако имам запушване дали ще могат да го установят с газ - анализатора в сервиза?
Ако има запушване освен със сваляне и разпарчалосване има ли друг по интелигентен начин?