Грешка 65535 в AirBag-изтриване?!?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Грешка 65535 в AirBag-изтриване?!?

Мнениеот RadoShopa » Чет 09 май 2013 19:42

Здравейте колеги.....имам въпроси към Вас,благодаря предварително за отговорите :bowdown

Така,става въпрос за Поло 2000 г. 1.4 бенц.!Колата е на приятел,решихме да я закачим на Vag-Com да видим как са нещата.....при влизане в контролер AirBag-първоначално не искаше да включи,но лампата на таблото светна.....втория път влязох и хоп-неизтриваща се грешка "65535 internal control module memory error" !Съответно лампата си остана светнала.......махнахме за малко акумулатора,но УВИ-грешката си остана!Много неприятно,човека държи на колата и такива светещи лампи са кофти.....все едно при мен да се случи :banghead Искам да си оправя кашата,питах запознат човек във форума-каза,че моя кабел е прецакал контролера и начина е или препрограмиране или нов :neutral

Та така,някой сблъсквал ли се е с подобен проблем...?Къде се намира този контролер,лесно ли се сваля,може ли да се кара без него...?Колата е по Сливенско-там някой дали може да помогне...?Нещо...цена на нов?Въобще-накъде да "карам" за да махнем тази досада и да ми се успокои съвестта.... :rolleyes

Благодаря Ви предварително за помощта :bowdown

Sub7even
Автомобил:
Двигател:

Re: Грешка 65535 в AirBag-изтриване?!?

Мнениеот Sub7even » Пет 10 май 2013 16:38

На мен ми светеше така и се оказа,че под лявата седалка се бяха откачили някакви жици :)

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Пет 10 май 2013 21:35

някои стари версии на Ваг-Ком има предупреждение за четене на модула на Аербега, и че това може да доведе до дефектиране на същия!

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 10 май 2013 22:11

Разбрах,че така е станало.....на моя Пасат 2003,а и на други коли съм влизал без проблем,но тук не се получи.... :neutral И това е въпроса-начини за отстраняване ........с ново ли,с пренастройка ли .... :question

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Съб 11 май 2013 13:48

всеки модул има защита и горят транзисторите в първите стъпала. Ако намериш някой добър ел. майстор ще ги подмени и после всичко ще се оправи, дори и без кой знае какви настройки.

Последна промяна от teddy на Сря 30 окт 2013 20:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 11 май 2013 17:58

Е.....благодаря за инфото,отиваме в някаква правилна посока полека лека :th_up Значи...трябва да се свали и пипне,въпроса е кой..... :question Колата е по Сливенско,аз съм в Софийско,с Плевенско приключих,а там имах големи надежди за майстор... :smile Ще се обърна към Сливенските фенове да видим дали ще изкочи заека от някъде :gruebel

ira67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ira67 » Нед 12 май 2013 6:47

При мен лампа на аербег постоянно свети ,изтрият грешка ,но като пеместим шофьорска седалка ,пак светва. Немога да не местим седалка ,че делиме кола със мъжи ми.Карам така и не обрищам внимание.Всичко идва от кабели под седалка ,поне така ми казаха майстори.Надявамся мъжит ми да си купи кола и ми остави Поло намира,но той май незнае какво да избере.И кога имал нова кола,пак ми пипаше мойта,че била повръткава и поекономична. Засега нямам смъсъл да изтривам грешка,тя пак ще светне,само пари давам..Глядам друго да не ми светне.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 12 май 2013 10:38

Този проблем е в буксата за ербега под седалката. Някой препоръчват премахването и.

ira67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ira67 » Нед 12 май 2013 14:58

А ако се пречахне тая букса ,дали при удара ще сработи аербек???Знам че като свети лампичка ,аербек няма да сработи ,поне така ми обясниха.

borovesnik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borovesnik » Сря 30 окт 2013 18:43

batkotivalio написа:Този проблем е в буксата за ербега под седалката. Някой препоръчват премахването и.

Здравейте имам същият проблем -колата е поло 99г. 1.4i APQ Engin - та свети ми индикацията за аербега. Давам контакт, стартира проверка на системите, след приключването и паля. Веднага след това светва лампата и така си свети постоянно. Четох доста теми във форума и реших да проверя въпросните кабели под седалката / на водача /. Оказа се че няма такива кабели на седалката. Заглеждах от ляво, от дясно и накрая взех че я свалих цялата. По седалката и около нея няма никакви кабели за съжаление.
Другото което правих е да откача акумулатора, да сваля аербега на волана, да зачистя буксата и отново я свързах. Същата работа. Лампата свети право в очите ми.
Мерих и лентовият кабел с милтицет - от едната страна където се свързва с аербега на кормилото, а от другата страна лентовият кабел където е буксата на пръта на самият волен - дава верига.
Проблема си остана неразрешен засега.
Моля дайте други идеи. Нямам възможност да я закачвам на диагностика.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Сря 30 окт 2013 20:03

Е задължително трябва да я закачиш на диагностика!

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 23 ное 2013 17:15

Някой знае ли къде се намира и как изглежда контролера за Airbag на Поло ...?Дали се намира 2-ра употреба или пък цената на нов...?При евентуална подмяна трябва ли някакви кодировки,настройки,синхронизация или адаптация...?Много въпроси,а? :icon_lol Благодаря Ви предварително,аз през това време ще ровя из НЕТ-а за инфо :th_up

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”