Прекъсва и не работи добре- Поло 1.0 1996-97г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Прекъсва и не работи добре- Поло 1.0 1996-97г.

Мнениеот vucata » Нед 15 дек 2013 17:54

Здравейте колеги. Имаме един дразнещ проблем със Поло 1.0 двигател.
Колата е много мудна, при подаване на газ е все едно караш автоматик....натискаш педала на газта, а оборотите се вдигат доста бавно....наистина е 1000кубика, ама чак толкова зле да е....нещо има.
Когато е изключена от скорост, колата леко мени обороти и пада под 900об/мин. и гасне в повечето случаи.
Колата е с поставен газов инжекцион. Минала е диагностика, никакви грешки.
Това което направих е да сменя свещите- Беру, кабели- Тесла, въздушен филтър, ското ще сменя и филтъра на газовия инжекцион, днес бе закупен горивен филтър който също ще бъде сменен( благодаря на колегите пуснали темата в която е описана смяната му, че днес като се наведох под колата не го видях :bowdown ) също така днес му сипахме цяло шише добавка на 30тина литра бензин и казах на дамата да я покара само на бензин, защото има леко прекъсване когато колата се кара освен, че е и адски мудна и на двата вида гориво.
Какво друго може да се направи, ако и след смяната на бенз. филтър и слагането на добавката не се оправи?
Някой да сподели ако е имал такъв проблем с мудно набиране....
Остава да се проверят дюзите как работят, и ако там всичко е добре ще и кажа на женицата да я продава....По нейни думи Фиестата и която също била 1000кубика вървяла мнооооого по-добре :screwy
Забравих да кажа, че след смяната на кабелите, свещите, въздушния филтър нещата са много леко подобрени от страна на вървежа, но пак е много спъната на двете горива.
Сега започвам да разглеждам темите за дросела и почистването му :screwy

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Прекъсва и не работи добре- Поло 1996-97година

Мнениеот Bai Sando » Нед 15 дек 2013 20:28

Дамата да я закара в сервиз и да и видят предварението :wink
Щом и на двете горива не ще да върви,според мен това е причината.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 15 дек 2013 21:20

За това не се бях сетил....

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пон 16 дек 2013 8:04

Щом мени обороти, гледай за въздух! Вариант е да влиза въздух от вакууми, тази има един тампон под моното. Пръскай със спрей около уплътненията на всмукателните колектори. При кофти МАП пак го прави. Почисти дросела, ако не се адаптирва друг, има втора ръка доста запазени от ибей.
Бобината как е, има ли пукнатини по пластмасата, проверете и нея, щом прекъсва, след свещите и кабелите остава само тя, но гасненето и загубата на мощност са най вероятно от дросела или кабелите към него и контролера.
Тва с мощността и други хора го имат и мисля, че проблема е от дросела, но при нас с електронната газ се съмняваме и в ЕКУ -то.

Ква диагностика е минала колата, като гасне по светофарите и играят оборотите, какво е гледал, този "диагностик" да му изкочат грешки ли? :mhihi

Последна промяна от freelancer на Пон 16 дек 2013 9:29, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Пон 16 дек 2013 9:19

Bai Sando написа:Дамата да я закара в сервиз и да и видят предварението :wink
Щом и на двете горива не ще да върви,според мен това е причината.

И ще и дръпнат малко жилото, ще и вдигнат оборотите, няма да гасне вече по светофарите, но ще работи на по високи обороти и ще се променят настройките. Тва е временно решение, да не се набутва за дросел. :c020

q1w1e1r1t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот q1w1e1r1t » Пон 16 дек 2013 9:55

С каква инжекция е колата?

Последна промяна от IvanMan на Пон 16 дек 2013 18:14, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 16 дек 2013 12:50

freelancer написа:Щом мени обороти, гледай за въздух! Вариант е да влиза въздух от вакууми, тази има един тампон под моното. Пръскай със спрей около уплътненията на всмукателните колектори. При кофти МАП пак го прави. Почисти дросела, ако не се адаптирва друг, има втора ръка доста запазени от ибей.
Бобината как е, има ли пукнатини по пластмасата, проверете и нея, щом прекъсва, след свещите и кабелите остава само тя, но гасненето и загубата на мощност са най вероятно от дросела или кабелите към него и контролера.
Тва с мощността и други хора го имат и мисля, че проблема е от дросела, но при нас с електронната газ се съмняваме и в ЕКУ -то.

Ква диагностика е минала колата, като гасне по светофарите и играят оборотите, какво е гледал, този "диагностик" да му изкочат грешки ли? :mhihi

Какъв тампон?Тя е пълна инжекция....
Ако смуче въздух от някъде би трябвало на високи поне да върви.
щом е мудна или не е на белези или някой е въртял делкото :wink

q1w1e1r1t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот q1w1e1r1t » Пон 16 дек 2013 13:09

Щом е пълна инжекция /ако е механична/ проблемът е в дебитомера, и по тчно в потенциометъра на дебитомера.Той е най-важен за мощноста и оборотите на празен ход.Ето една тема-от нея ще разбереш повече http://mercedes-bulgaria.com/forum/mercedes-e-klasa/potenciometra-na-debitomera-nqma-da-sedava-problemi/.Ако искаш да ти помогна ме потърси на лични или на е-маил.Поздрави.

Последна промяна от IvanMan на Пон 16 дек 2013 18:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 16 дек 2013 13:46

Ква механична инжекция те гони при този мотор?! И линка, дето си го дал - ми там се излагаш кат кифладжия. Я се поограмоти за повече видове мотори, научил си един дебитомер как му се продължава агонията.

Последна промяна от IvanMan на Пон 16 дек 2013 18:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 16 дек 2013 13:51

:mhihi
Тоя мотор нито е с мех. инжекция нито има дебитомер,нито от дросела зависи вървежа.
На стария ми 1.6 АЕЕ когато му се прецака дросела и гаснеше го карах известно време с изключена букса и опънато жило за оборотите и си вървеше идеално :th_up

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Вто 17 дек 2013 0:48

Добре, значи има МАП сензор и електронна газ? Има дросел с потенциометър и жило предполагам. Да разбирам ли, че мощността не зависи от дросела?
Аз съм с електронна газ и на педала на газта имам втори реостат освен този на дросела, възможно ли е да ми гасне студена от проблем в самия педал, примерно ако губи контакт за момент и екуто не знае какво се случва и да гаси колата?
Не съм много съгласен, че от дросела не зависи вървежа, защото при пълната инжекция е много важен и най вече от него гаснат студените мърши.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Вто 17 дек 2013 17:50

При теб не знам как е с електронната газ,но при по-старите с жилото си върви без проблем с изключен дросел.Просто няма празен ход и трябва да се нагласи от жилото,а и качва се разхода.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Re: Прекъсва и не работи добре- Поло 1.0 1996-97г.

Мнениеот vucata » Вто 17 дек 2013 22:31

Де да знам каква диагностика, ходила мацката в сервиз, гадовете и откраднали кората отгоре на мотора след това, както и да е, свалили и свещите и кабелите, обявили и 250лева за удоволствието, обади ми се и и казах да и връщат карантиите и да идва пред блока.....все пак 250 лева за кабели и свещи+ смяна...айде не мерси :horror

Бобината е чисто нова също. Оборотите не ги мени постоянно, а застават под 900 и гасне понякога....не често но от 4-5 паления и изключване от скорост колата гасне. Питах я като е взела колата дали са и сменяни ремъците, каза да....дали там не е направен някой мармалад :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Прекъсва и не работи добре- Поло 1.0 1996-97г.

Мнениеот stefan4o » Вто 17 дек 2013 23:22

Възможно е. Особено ако случайно след смяната им се е появил тоя проблем :mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”