Polo 6N 1.4 ANX - Не държи обороти при студен старт?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N 1.4 ANX - Не държи обороти при студен старт?
Здравеите колеги от известно време сутрин когато паля колата си пали съвсем нормално и бързо,но заработва за момент и гасне ако не и подавам газ извесно време.Дори когато се опитам по някои път да и подам газ гасне и се налага пак да паля и пак същото.От какво може да е това?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Vw Polo 6n 1.4 anx не държи обороти при студен старт?
Стъпков мотор, дросел клапа. Много хора имат този проблем, намери си друга клапа за проба или свали и изчисти твоята ама едва ли ще се оправи.
И аз имам подобен проблем, като пуснеш консуматори, докато е студена, още първите 15-20 секунди, след като запалиш гасне веднага, или като завъртиш волана!
По някой път не ми го прави и си мисля, че е нещо по ТПС-а, потенциометъра на дросела.
Има вариант да е ЕКУ-то, но като за начало почни с дросела.
Виж си и бензиновата помпа, налягането на горивото, тва е евтина проверка.
И аз имам подобен проблем, като пуснеш консуматори, докато е студена, още първите 15-20 секунди, след като запалиш гасне веднага, или като завъртиш волана!
По някой път не ми го прави и си мисля, че е нещо по ТПС-а, потенциометъра на дросела.
Има вариант да е ЕКУ-то, но като за начало почни с дросела.
Виж си и бензиновата помпа, налягането на горивото, тва е евтина проверка.
- LORD_OF_PAIN
- Автомобил:
- Двигател:
имаш ли от заводския имобилайзер? чип в ключа? и моето поло прави такива номера от време на време и ми трупа грешки. при мен пали за около секунда и гасне. обикновенно точно когато най - много ми трябва :) :) :)
- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Колега почисти дросела, махни акумолатора за 15мин. и като го свържеш остави колата да работи на празен ход за 10/15 мин. за да се адаптира дросела. Успех.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”