Здравейте, имам следния проблем:
Само при загрял двигател от обороти на празен ход при подаване на газ двигателя "изостава", работи накъсано сякаш на 2-3 цилиндъра, сподавено и едва когато успее да вдигне над 2000 оборота смогва да влезе в ритъм и заработва нормално. Типичен пример е тръгването от място на светофар - нормално подаване на газ до към 1500-2000 обороти просто не става, колата придърпва, забива предницата и често гасне. Трябва да подам газ до над 2000 обората за 1-2 сек., да изчакам двигателя да навакса с оборите и тогава мога да тръгна нормално....за тръгване от наклон съм все едно на шофьорски курс за първи път: ръчна, форсаж, поддържане на обороти, съединител.....кошмар. Най-странното е, че от време на време ми светва лампата за ABS-a и дава грешка на VAG-COM:
00283 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent
Сменях сензора и грешката пак се появява. Преди не знаех каква е зависимостта, но след като си поиграх вкъщи забелязах, че се появява когато двигателят е загрял, започнат горепосочените проблеми с оборотите и рязко, внезапно натисна педала на газта до край! Без да пипам спирачките и без колата да се движи!
Някакви идеи на какво може да се дължи проблемът с оборотите и най-вече каква може да е връзката му с ABSa??
Polo 6n1 1.4 16V AFH 98 - Проблем с оборотите+ABS грешка (!)
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Polo 6n1 1.4 16V AFH 98 - Проблем с оборотите+ABS грешка
Кабели, свещи, бензинова помпа. Кабелите и свещите са лесни, замерете налягането на бенз. помпа, аз преди имах проблем с моето AFH точно като при теб. Яко ми присецкваше, пукаше, гърмеше, вървеше като на 2-3 цилиндъра и като замерихме налягането на бенз помпа се оказа, че е тотал и направо се купи нова. А тая грешка с АБС-а, погледнете хубаво кабелите при датчика (на предно ляво колело), ако трябва извадете, напръскайте хубаво с WD и пак сложете, погледнете дали не се е оголил кабела някъде или дали не му е нарушена цялостта.
Кабели и свещи са на цена на 1/3 от стойноста на кола , бензинова помпа ако е няма да има високи .Никакви грешки ли не дава.На първо четене Т датчик , мап и датчик на хол са заподозряните.
Оказа се кабел на свещ 3ти цилиндър :) Благодаря на отзовалите се!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”