Рolo 1,6 AEA Спукан изп.колектоp!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Рolo 1,6 AEA Спукан изп.колектоp!
Да беше ми казал, някой нямаше да повяpвам
че може да се спука чугунения изп.колектоp на Полото!?Има надлъжна пукнатина около 10см!Изпускаше газове от там, но заpади пpедпазната ламаpинка отгоpе,никой неможа да pазбеpe пъpвоначално от къде идва пpоблeма! Заваpихме го с чугунени електpоди и го монтиpахме отново,защото нямах време да се разправям с търсене на такав. Pазбpах от заварчика,че само VW имат доста пpoблеми с това,и след заварки не е имало рекламации. Реших да се допитам до Вас,дали начин колектора да държи с тези заварки, или рано или късно ще се спука пак? Някой от Вас имал ли е подобен проблем и как го е разрешил?

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спукан изп.колектоp! - Рolo 1,6 AEA
И на мен ми се е случвало да се спука чугунен изпускателен колектор,но на друга марка и модел кола.За заварката не мога да дам мнение,защото направо сложих друг.Слагаш,караш и ако пак се пукне - направо търси един втора ръка,но здрав.Тя цената няма да е кой знае колко по-различна от тази за ремонт на стария,мисля.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Зависи от заварчика. Аз карах 50000 със заварена кобилица на клапаните на Москвича.
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Карат що да не карат , въпроса е от какво се е спукал обикновенно се пукат като минеш през някоя локва докато се е нагрял .
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Карането се определя от заварчика,да...едно време се возех доста време в една Лада със заваряван разпределителен вал 
Често се виждат разцепени колектори на различни мотори и различно разположени. Виждал съм разцепен колектор на А4 1.8 125к.с., който е доста далеч от каквато и да е вода и практически там вода не може да влезе (поне не от локва, понеже мотора е напречно разположен, пък си му бяха на място всичките кори).Решил и се разцепил. Основно VW/Audi си цепят колекторите, ама не знам защо

Често се виждат разцепени колектори на различни мотори и различно разположени. Виждал съм разцепен колектор на А4 1.8 125к.с., който е доста далеч от каквато и да е вода и практически там вода не може да влезе (поне не от локва, понеже мотора е напречно разположен, пък си му бяха на място всичките кори).Решил и се разцепил. Основно VW/Audi си цепят колекторите, ама не знам защо

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз пък не съм виждал рено еспейс от тия дъртите и грозните да не е с разцепени колектори.Даже до заварката се получила втора цепнатина
Явно всичко е до материал или конструкция на самия колектор
Иначе аз бих пробвал със заварка,пнеже смяната му е доста играчка и се късат гадните шпилки.

Явно всичко е до материал или конструкция на самия колектор

Иначе аз бих пробвал със заварка,пнеже смяната му е доста играчка и се късат гадните шпилки.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Старото ми поло АЕЕ се спука колектора и аз опитах с заварка на заварачен апарат но изкара около500 км и пак се спука там решението ти е друг колектор от морга а за нов цените са хубави преди 2 години бяха от 800 до 1200лв
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не виждам смисъл от заварки, при положение, че ще струва колкото колектор втора ръка читав.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заварката, като услуга не е скъпа 5 -10лв.Прави се канал на шмиргел по дължина на заварката след което, се заварява.Правят се и два ,три напречни шева на основния. Никаква вода не е стигала до колектора, за да е причина за пукнатината. Интересното, е че ходих на двама майстори, единият от които поправя ауспуси...!Всички ми казваха че пропуска от "акордеончетата" т.е. гъвкавите връзки, но никой не позна точно - дори и аз самият!Но както казах,кой ти е предполагал...!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
anonimko написа:Старото ми поло АЕЕ се спука колектора и аз опитах с заварка на заварачен апарат
Сигурен ли си в това почерненото ????

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако заварката е направена както трябва няма да имаш проблеми на това място повече, по принцип.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
grishitu -АЕЕ е с пластмасов колектор.
Тъи да питам преди да заварявате някои темперира ли колектора?Ако не сте търси си друг колектор този пак ще се спука.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:grishitu -АЕЕ е с пластмасов колектор.
Така е, ама двигателите имат поне по два колектора по принцип - всмукателен и изпускателен. Темата, както и колекторите, за които става дума в нея, са изпускателните и определено не са пластмасови на нито един мотор

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Извинявам се на всички засегнати. Да вярно е за изпускателния колектор.
Когато писах - бях с мисълта, че става въпрос за смукателен колектор .
Не знам защо останах с впечателние ,ч е става въпрос за смукателен . Приемете още веднъж извинения.
Когато писах - бях с мисълта, че става въпрос за смукателен колектор .

Не знам защо останах с впечателние ,ч е става въпрос за смукателен . Приемете още веднъж извинения.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”