Здравейте колеги!
Наскоро ми се сцепи маркуча за вентилацията на капака на клапаните, този, който после отива във въздушният филтър.
Отрязах скъсаното място и го поставих отново по местата, нямаше проблем, тъй, като си има аванс.
Обаче, за кратко покарах без въпросният маркуч и след, това забелязах, че има омазняване около отвора, който е на капака на клапаните, една къса метална тръбичка, на която се нанизва маркуча.
Имаше мазно по пластмасата на филтъра, абе имаше мазно петно(масло), около мястото на тръбичката (не много). Карах колата по динамично, защото бързах.
Искам да попитам дали е нормално без тръбичка, да се омазнява. Там е разпределителният вал и мисля, че е нормално да има масло.
Вадих щеката, форсирах на място и не забелязах да духа. От капачката на маслото пак не духа. Не ми гори масло, проверявах го преди няколко дена и не пуши.
Иначе цялата картерна вентилация от картера до дросела ми е инспектирана и всичко е подменено, даже някои от нещата са чисто нови.
Polo 1.4 - Вентилация на капака на клапаните
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw polo 1.4 питане за вентилация на капака на клапаните
Ами нормално е, поне аз съм го минал това с картерните газове :) оправих го с онова сивото тиксо широкото и изолирбанд за цвят.
-
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: vw polo 1.4 питане за вентилация на капака на клапаните
Не се разбира как си го оправил.
Ако си имал спукан маркуч и си го увил със сивото тиксо , това не отговаря на въпроса на колегата .
Поздрави.
Ако си имал спукан маркуч и си го увил със сивото тиксо , това не отговаря на въпроса на колегата .
Поздрави.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”