Поло 97г. AFH - Километража и горивомер не отчичат

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Y16V
Автомобил:
Двигател:

Поло 97г. AFH - Километража и горивомер не отчичат

Мнениеот Y16V » Сря 19 фев 2014 21:39

Здравейте,имам Поло 97г. AFH.
След некомпетентно монтиране на механизъма за смяната на скоростите от един "баш майстор"(завил един от двата болта накриво),конзолата отново се счупи.Взех да я сменям,но горният болт който държи цялата конзола не се достига,защото ми пречеше датчик предполагам за километража.Разкачих го от буксата и го развих, за да мога да достигна до болта,да го стегна.След като тръгнах да монтирам обратно датчика, има една пластмасова втулка, която не ми позволяваше да навия датчика и затова взех че я натиснах и тя потъна навътре в кутията. Завих датчика, щракнах буксата, тръгвам да паля и да тествам дали скоростите си влизат нормално и какво да видя - километража не отчита и стрелката на горивото играе както си поиска. Разхожда се празно пълно без значение от обороти....и така не мога да разбера с какво гориво разполагам, както и какви километри изминавам...в пълно неведение.
И сега незнам как да си оправя бакиите, които съм забъркал. Ще съм благодарен да помогнете с някой съвет за да оправя нещата. :beer
По-долу на снимката съм показал за кой датчик говоря, че съм демонтирал и монтирал обратно.
Прикачени файлове
20140218_172017.jpg
ск. кутия DQW

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Километража и горивомер не отчичат - AFH

Мнениеот Somi » Чет 20 фев 2014 12:01

Двата проблема са различни.Първо купи си нов червяк и внимателно го постави , за стария забрави за да го измъкнеш щом си навил датчика , ще трябва да се свалят скоростите и да се отворят.Пласмасов е и зъбите на кутията ще си свършат работат ако искаш смени маслото след 10000км.За да ти играе бензиномера най-вероятно си скъсал някоя от 3 жички и тя допира на маса минал съм по този път огледаи внимателно буксата.

Потребителски аватар
Y16V
Автомобил:
Двигател:

Re: Километража и горивомер не отчичат - AFH

Мнениеот Y16V » Съб 22 фев 2014 23:32

Днес си взех нов червяк и тези дни ще го сменя. Ходих при електричар да я погледне.Според него се е пръснал поплавъка.Ако съм скъсал някоя жица, то тогава няма да ми отчита и градусите. Е смених направо цялата кошница с помпата,но без резултат. Или някое реле, бушон има изгоряло или ще се наложи да си сменям таблото......
Както и да е, колата ме изкара извън нерви и ще сменям модела, минавам на Пасат б5 АФН.Живот и здраве другия понеделник ще я регистрирам.
П.С. Полото се продава! :mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”