Здравейте, наложи се да махна катализатора на който отзад имаше втора ламбда сонда. Преместиха я на новото резонансно гърне, като ме предупредиха че почти сигурно ще ми светне чека. И да, след каране извънградско светна и не гасне вече.
Може ли някой да ме упъти къде могат да се справят с лъженето на ламбда сондата на 100% и повече да не ми показва грешка компа. В ЕмК 33 слагат някакъв адаптор или преходник, но не дават гаранция че ще се получи номера със сигурност, а искат доста пари за това нещо. Има ли такъв специалист в София?
Polo 1.4 16V, 2001 - втората ламбда сонда на катализатора?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.4 16V, 2001 - втората ламбда сонда на катализатор
Явно маисторите не знаят какво да правят на моето 9N3 махнах и двата катализатора единия в колекторите другия долу и сложих директно тръба и досега повече от година нищо не е светило и си върви колата а да излъжеш сондата на плюсовия и кабел бял на цвят кондензатор 1000микрофарада за да лъже компа и изтрии грешката черния е маса ,а другите два за подгрев на сондата ,а щом искаш нещо да лъже сложи емулатор от газово за да лъже компа без много да си играеш .
Аз ако знаех сам да ръчкам по колата нямаше да питам за специалист. А проблемът е точно в това че и в специализирани сервизи ми дават уклончиви отговори - ами ще стане, но може и пак да светне чека. И тогава следват опит след опит, пари никой не връща за несвършена работа и т.н. Иначе колата си върви и така със светещия чек, не ме притеснява особено.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Може да пробваш с някакъв преходник, виж това http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=255985&start=0 аз скоро мисля да си махна втория катализатор и го обмислям това от клипа https://www.youtube.com/watch?v=CA9y3kqlOWg ,но първо трябва да намеря стругар който да ми пусне резба ма някоя тръбичка за ламбда сондата.. Успех с решаването на проблема колега 

-
- Автомобил: POLO
- Двигател: 1.4 16V
И аз отскоро на моето Поло махнах катализатора. След като покарах около 200 км извънградско ми светна чек енджина. Очаквах че така ще стане защото ме предупредиха в сервиза. Днес отидох да ми сложат на ламда сондата някакъв адаптор за 80 кинта и работата заспа. Изчистиха грешката в компа, вече не свети чека. Явно засега работи това надлъгване. Доволен съм - в ЕМКомплект Люлин на бул.Европа направиха тази процедура. 

Добре, а защо всички махате катализаторите и си създавате главоболия?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Има и по - лесен вариант.
Има тема във форума , с няколко ел.елемента също се залъгва.
Има тема във форума , с няколко ел.елемента също се залъгва.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”