Здравейте колеги. Имам следния проблем с моето Polo - 1995 г., кубатура 1043, 45 коня, AEV.
Проблема е следния, преди няколко дена тръгвам си аз от бачкане сутринта / беше валяло цяла нощ /, и нещо не иска да пали пуловера. Стартер върти като луд но не иска и това си е. Гледах бушоните, там всичко е ОК. Помпата си работи, значи би трябвало да има гориво. Пробвахме кабела които излиза от бубината и влиза в делкото, даде искра. След 2 часа мъки колата реши да запали. 2 дена нямах проблеми и снощи се прибирам и пак същото, върти и не пали. Тогава ми направи впечатление че когато дам на контакт / крайно дясно положение / и стартера почне да върти, като върна ключа леко вдясно аха да запали и гасне. На n-тия опит дадох на контакт и докато стартера въртеше, не искаше да запали, размърдах леко ключа в патроника и запали. Аз си мисля че проблема идва или от клемореда или от някои датчик, но знам ли. Зимата не съм имал проблем, като запали си работи без проблем, нито прекъсва, нито глъхне. Обороти - ОК. Та колеги ако някои има представа какво може да е станало да помага.
Polo 6N1 "95 г. не иска да запали.
- n_todorov
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEV
Re: Polo 6N1 "95 г. не иска да запали.
И аз мисля че е едно от тези 3 неща и мисля да сменя клемореда първо, че май е от него. Иначе ако е бобина или датчик ще ми прекъсва ли по време на движение?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”