Колега, не мога да разбера, защо се заяждаш.
Имам доста теми, но мога да ти кажа, че съм помогнал поне на 4 ма човека, да си оправят колите и мога да го докажа.
Нали тва е идеята на форума, пък и с коментарите допринасям за уникалното съдържание и по доброто класиране в търсачката на сайта, но както и да е!
Сменил съм филтъра, а помпата е перфектна, като махна вакуума си вдига налягането, всичко е ок.
Не си правя диагностики пред блока, просто ходих на гости при един приятел, механик и инцидентно решихме да измерим налягането.
Колата е обиколила поне 7-8 сервиза и са и правени диагностики, все от майстори диагностици със специализиран софтуер и опит!
Просто исках да видя с очите си какво става, тъй, като винаги оставям колата да я ръчкат и си я взимам по късно и резултата е никакъв.
Прав си, че малко се вманиячавам с колата, но ми се иска да е перфектна.
Поне, като жената не е, да е колата.
От ходене по сервизите и занимаване с разни майстори разбрах, че човек не се ли захване сам да си оправи нещата няма кой! Научих двигателя наизуст и започнах да си правя някои неща вече сам.
Поръчах си маркуча и днес ще пристигне, оригиналния, заедно с още един, който ми се беше скъсал, за картерната вентилация на капака на клапаните, двата за 20 лв.(от някаква блъсната кола). През уикенда ще си ги сложа.
Иначе, не ти пожелавам да попаднеш на кола с толкова откачен проблем, предполагам си ми гледал клипа, как изгасва при пускане на фарове и завъртане на волана?
След това положението непрекъснато се подобрява (вече проблема отшумя), отдавам го на позапушени инжектори, но сега не ми се описват всички симптоми.
В Казанлък, говорих съвсем случайно с един човек, с много сходни симптоми, имал е запушени дюзи и познай, цяла година никой не му е открил проблема и е трябвало да ходи по други градове за да разбере от какво му гасне колата.
Понякога проблема е специфичен и се иска наблюдение и време за решаването му, като я закарам в сервиз, механиците просто нямат възможност да добият цялостна представа за положението, тъй като колата стои за една вечер.
Тоя проблем със странното гаснене го имат много хора и повечето се примиряват и си карат така, но аз докато не разбера каква е причината и докато не намеря решението няма да се спра, макар, че ми струва пари и време, въпрос на характер.
Благодаря ти за отговора, много хора ми го казват същото.....

Сега по темата:
Разбрах, как се сменя, просто се дърпа от всмукателния и си излиза, немеца го е направил.
Разбира се, може да се използва и вакуумно маркуче, пак става, не е проблем.