Здравейте колеги имам следния въпрос по един доста интересен проблем.
Замина ми съединителя и се наложи да го сменям с нов. Закарах колата в ДН сервиз в овча купел смениха ми го и всичко беше ОК,но волана някакси мръдна леко на дясно ама съвсем малко може би един зъб. Това не ми направи голямо впечатление и си карам така да ама още на първия дъжд колата започна да сее и като минава през релси особедно се чува едно яко потропване и на завойте по мокро сякаш гумите се влачат. Вчера смених гумите с летните,а те са друг размер 155/70 R13 сравнение със зимните 175/65 R13 и сега започна над 50 км/ч да се чува един шум като на лагер. Гледахме я вчера няма нищо разбито по ходовата част и рейките,но проблема си остана.
Та въпроса ми е има ли вероятност като са ми сваляли скоростната кутия и са откачвали полуоските са отвили амортесьорите или шарнирите и от там да е мръднал реглажа?
Поло 6N - Реглаж на преден мост след смяна на съединител
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Re: Реглаж на преден мост след смяна на съединител на Поло 6
Има да за да свалиш скоростите трябва да свалиш късата полуоска,а за да я свалиш трябва да свалиш шарнира.Той се сваля или от шенкела или от носача,ако са го свалили от носача е много вероятно да е избягал реглажа
Ми аз не я свалям от шарнира .След като се отпусне на долу двигателя полуоската си се вади без проблем на горе.Иначе за да сее не може да го докараш само с откачане и закачане на шарнир, хептен пък ако е свален от горе не мърда на никъде .Най много да са сваляли шенкела.Ако е така значи задължително диагностика.Според мен за да тропа и сее огледай си хубаво тампоните.
- Каро
- Автомобил: VW Polo 3
- Двигател: AER
Вчера направих реглаж всичко сега е добре само дето се чува един странен шум като на виене от тролей мисля,че има лагер за смяна,но странното е,че звука се появи като сложих летните гуми с летите джанти.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”