Здравейте,като за начало да си кажа хал хабер си нямам от коли/ремонти и т.н. дори незнам дали е тук мястото на тази тема.
И така към същината:
Имам VW Polo 6n1 10/1999г. 1.4 AEX,APQ,AKV 44kw/60hp Бензин.
Това е първата ми кола,имам я от 2 години,постепенно си я тунинговах(визуално),но ми идва малко "бавничка".Мислих много как да я направя по-бърза и накрая реших че най-удачния вариант е да сменя двигателя.
Но си нямам и на идея за какво става дума.
Четох коментари,отзиви и тем подобни,и накрая се спрях на двигател 1.6 16V 101кс AJV
Въпросът ми е: Ще пасне ли точно на място двигателя+скоростната кутия(да не се режи купето),какво друго трябва да се смени,и някаква ориентировъчна цена за цялата тази операция?
Поло 6N - Смяна на двигател
Поло 6N - Смяна на двигател
Последна промяна от hooligans на Пон 07 юли 2014 19:53, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието
Причина: Оправих заглавието
Re: Смяна на двигател на ПОЛО 6n1
И аз съм в тази посока, и след доста проучвания... зависи каква оферта улучиш! Като цяло гледай двигателя да е на кола, да можеш да го запалиш и чуеш, иначе все едно да купиш колони без да ги чуеш, ако ме разбираш. Двигатели бол... 200-300лв.... 1.4 16V вървят скъпо, не знам защо... но като цяло повече от 400-500лв за двигател + скорости и електроника не си заслужава за тази въшка. Във форума има няколко двигателя, един от тях е 1.6 АЕЕ 75 коня 200лв се продава, 2.0 16V 6A, 240лв... и много други. Като цяло за голфовите двигатели ти трябва да се завари предна греда, където да легне двигателя, тампона му. За половите.... електроника, скорости и двигател. 1.4 16V е добър вариант, с малко модове става прилично вървящ. Зависи какво търсиш... леко засилване или бегачка, ако е бегачка, минаваш на 2.0 16V или 1.8T, ама там си има рязане и преправяне :) Успех.
Става само на комби.Иначе 1,4 16 101.Не си заслужава инвестицията само за смяна ще ти искат едни 400 лв отделно оборудван двигател с инсталация, компютър , гърнета и всичко необходимо да запали няма да е по малко от 700 800 лв.По добре си продаи колата и си купи това което искаш.
Наистина искат по 800лв, затова се насочи към 2.0 16V, голфове колко искаш, по 300-400лв са тия мотори с инсталации и всичко.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”