Polo 1.6 ALM- Проблем с двигателя
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 1.6 ALM- Проблем с двигателя
Здравейте бих искал да изкажете мнение по следния проблем.Колата е Поло 1.6 1999г ALM комби 75кс,пали на половин оборот-супер,на празни обороти мърка несе чува,масло не пипа ,но като подам газ започва да работи като ДИЗЕЛ -това само докато загрее после си е добре.Двигателя е с масло 5W40 кастрол,сложих добавка за хид. повдигачи и ништо пак съштото .
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Re: Polo 1.6 ALM- Проблем с двигателя
я абясни какво точно означава "започва да работи като дизел" - тресе ли, дави се сякаш не и достига гориво, работи на три цилиндъра, трака ?.... може да е от много неща - свещи, въздух.....имай в предвид, че докато е студена колата, горивната смес е по-богата и при подаване на газ е нормално да "бучи" и да работи малко по-странно, по-тежко сякаш, а като загрее да изчиства работата.
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
не - само при подаване на газ почуква -като дизел ,с усилване на газта се усилва почукването,след като отлепи стрелката на температурата и почукването изчезва
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това при форсиране на място прави ли го, или ако е на ход? И почукването откъде се чува - откъм повдигачите, или отдолу?
- RokFort
- Автомобил:
- Двигател:
Другия път като я палиш натисни съединителя и виж дали пак ще трака.
Ако не трака имаш същия като моя проблем ,скоростната кутия е за ремонт.
Ако не трака имаш същия като моя проблем ,скоростната кутия е за ремонт.
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
На мен ми мирише на твърде богата смес, ама... Кога започна да ти го прави това? Точно преди това да са ти пипали центровката?
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
Колата си е така откакто я взех-преди 1 година .На място като подам газ също почуква , пак казвам това е само при студен мотор.Иначе е перфектна -палене, вървене, скорусти ,всичко е ок само това почукване сутрин ме дразни.Лошото е ,че докато стигна в сервиза и всичко си е наред-майсторите викат ,че си внушавам 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е отгоре е повдигач, ако е отдолу - бендикс.
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ще сменя бендикса и ще пиша - верно може да е от него ,защото се чува чукане като изхвърля 

- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.6 ALM- Проблем с двигателя-решено
След смяна на бендикса утихна но днес сутринта след като я запалих пак почука за 5-10 сек. и спря, може да има и повдигач. Благодаря на всички 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изчакай да се понаместят чарколяците, де. Ако е повдигач ще се обади късно напролет пак - като се стопли. Това 5-40 Кастрол и то ме съмнява, но на пролет сложи нещо 10-40 за лятото /виж темата за маслото/. Поздрави.
- krisssbg
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е BP 5w40 извинявам се забравих ,че го сменях преди около 1000км .По каталог го дават с 0w30/5w30/0w40/5w40/и накрая с 10w40. 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А какво разбираш под добавка за хидравлични повдигачи? Чисти ли, или сгъстява маслото?
- imetozaeto
- Автомобил: VW Polo Classic 1.6
- Двигател: ALM 6V2 janyary 1999
пичове същия двигател, само че поло класик 99 година пали на четвърт 1200 оборота и мърка на студено после падат на около 900. Тръгнеш ли веднага гасне и прекъсва (ако си с отворен джам понамирисва на бензинец от ауспуха) тръгнеш ли след 3-4 мин няма проблем пак си мърка и е пушка. Чистил съм дросел клапата и съм я адаптирал, както сте описали във форума, за което благодаря. От време на време рядко сама си вдига обороти на студено до 3000 ама кат форсирам си падат. 3-4 пъти съм махал клемата на акумулатора (по описана във форума процедура) да изчиствам грешките след време пак същото. Може ли да ме насочите какво й е на тая пущина, че ме дразни.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”