Поло 6n1 - Адаптация на AEX мотор!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поло 6n1 - Адаптация на AEX мотор!

Мнениеот din_dan_80 » Нед 25 май 2014 9:13

Здравеите първо се извинявам тази тема но не съм изобщо в час.Та въпросът ми е жена ми има поло 6n1. С 1000 кубика двигател които се скапа а един познат има същотото поло бллъснато но 1.4мотор с код AEX о ми даде този мотор с компютъра, даже почти вече го сложохме.ще трябва ли после като сложим и компа да пбучаваме табло,компютър,ключове с vag com и как става това ако може да ме светнете.Ще съм много благодарен.

Последна промяна от hooligans на Пет 04 юли 2014 15:18, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Адаптация на AEX мотор!

Мнениеот zfa159 » Нед 25 май 2014 22:41

Колата твърде вероятно има имобилайзер. Имаш няколко варианта - взимаш от другото Поло кутийката на имобилайзера (седи под таблото) и ампулата от ключа и ги слагаш на твоята кола и твоят ключ. Така новия компютър си работи с неговата си кутийка и си чете неговия си ключ - всичко е тип топ. Този е и най-лесния и според мен най-добрия вариант. Има и друг - на новия ти компютър му се маха софтуерно имобилайзера (до колкото знам не става с Vag-com) и вече не търси имобилайзер и може да си работи така, без значение с каква кутийка и с какъв ключ, защото не ги следи. С таблото би трябвало да нямаш никакъв проблем и да си заработи нормално с новия ти двигател.
:beer

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Вто 27 май 2014 18:00

Мерси колега,нофилма стана много голям защото продадоха купето на вторични и сега ще трябва да търся да си купя компютър с тази кутийка и ключове да питам ще има ли значение какъв ще е номера на новият комп е пак ще е за AEX мотор говоря за обозначените цифри

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Чет 29 май 2014 14:17

А и каква е разликата в компютрите за АЕХ двигателите и ще трябва ли да се адаптират новите (компютър и имобилаизер) към моят двигател?

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Чет 29 май 2014 14:19

моля за помощ понеже тук е много скъпо да ида вVW

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Мнениеот georgi_dob » Пон 02 юни 2014 11:08

Аз съм правил същата замяна. Сложи си моноинжекцията от стария двигател, свържи си я и не пипай нищо повече (върви екстра).
Ако е пълна инжекция разменете колекторите. Имай в предвид, че скоростите ще дойдат малко къси (ще му трябва 6-та ;-)). Също така и в маховика може да има разлика и е добре вторият двигател да го вземеш комплект със стартера.

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Мнениеот georgi_dob » Нед 08 юни 2014 18:36

До къде я докарахте? Ако има вариант вземи и скоростите от другото Поло, защото с тези при 80 км/ч двигателят ще е в 3000 об/мин на 5-та предавка.

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Пон 09 юни 2014 8:14

колега двигателят е на мястото си вече и кутията новата окабелаването и то компа и тои кутията на имото под кормилото и тя чипът от старият ключ и той ,и колата запалва и веднага гасне :banghead вече ме умори това имо ,само не съм сменил четецът които е горе до контактният ключ,вчера я запалих със стярият компютър и имобилайзер от 1000 кубиковият двигател пали но не работи както трябва,тресе не държи обороти на ниските гасне но това предполагам е нормално с този компютър,а двигатела преди да го смъкна работеше перфекно вече незнам къде да глеам дали е от този четец горе до ключът :banghead

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 09 юни 2014 9:15

За да работи както трябва ти е нужно компютъра от 1.4 кутийката на имобилйзера и ампулката в ключа.Едно нещо ако е различно или го няма и не пали.Не е нужно да се сменява гривната около конт.ключ.

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Пон 09 юни 2014 12:39

колега правя всичко както трябва но не ще и не ще да запали почнах да се замислям да търся друг компютър с четец и чип комлект но намерих със същият код но буквата накрая не съвпада и не знам дяли това е от значение и не знам какво да правя

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 09 юни 2014 13:32

Aко е пак от 1.4 АЕХ ще стане.Важното е да му вземеш компютъра,кутийката и чипчето и да ги сложиш на твоята.
Другият вариант е,намираш някой който се занимава с такива имобилайзери,носиш му компютъра да го деактивира и вече ще пали без да си търси имобилайзера :th_up

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Пон 09 юни 2014 14:27

добре ще е нов комп маиче, понеже няма кой да ми махне имото тук,а да го пращам до бг няма смисъл ,само да питам кава роля играят тези букви отзад на номера

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”