Polo 6N 99 1.9 SDI - Странно "чукане" на двигателя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
wordi4
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N 99 1.9 SDI - Странно "чукане" на двигателя

Мнениеот wordi4 » Съб 14 юни 2014 19:53

Здравейте ,

Собственик съм на Polo 6N 99 1.9 SDI , наскоро започна едно много ужасяващо чукане на мотора , когато оборотите са по малко от 1200 , тоест когато давам газ няма никакъв проблем. Карах колата на сервиз , там ми смениха пистов ремък, пистова ролка и водна помпа с обяснението че са били за смяна защото са били в критична фаза , взеха ми парите , чукането остана а майстора каза че трябва скоро да си сменя маслото защото няма визкозитет , също така ми каза че за да се махне това тракане трябва да се видят и повдигачите , но за да го направи трябва да ми вземе поне още 250 лева .... на следващия ден чукането стана по силно и отвратително , като звук на разглабяне всеки момент , едно такова стържещо отдясно на шофьора. Прочетох темите и видях че и други са имали такъв проблем но на някои им помага смяна на маслото а на други повдигачи , та решил съм да сменя първо маслото пак при същия майстор и ако чукането остане да си дам парите и за повдигачите , но се притеснявам че може и в тях да не е проблема , вие какво ще кажете по въпроса ? Последната смяна на масло съм е правил преди 8000 км , но в момента не помня какво масло беше трябва да видя в колата , странното е че това чукане се беше появило и преди да сменя маслото но беше по тихо

Последна промяна от hooligans на Чет 03 юли 2014 14:36, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Странно "чукане" на двигателя от близо месец

Мнениеот samo_pechka » Съб 14 юни 2014 23:08

А при смяната поогледахте ли обтегача на ремъка на алтернатора, дали "тракането" не е оттам ? Щом при повишаване на оборотите изчезва чукането...това се сещам на първо време. Една тема за четене http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=149629
П.п. темата ти е за дизел раздела .

wordi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wordi4 » Нед 15 юни 2014 16:05

Днес майстора беше там като по чудо и още не бях казал какъв е проблема и каза какъв е тоя шум , вдигни капака .... сега колата е там и се търси проблема , ще пиша когато се оправи , за да знаят и другите ако имат такъв проблем.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 16 юни 2014 10:28

Незнам тея майстори по калъп ли ги правят, един даскъл ли ги учи или почват да ти вземат парите по малко и после задълбават. Аз имах същото тракане да не кажа и по зле, толкова зле че бях решил зимата да не я паля щото ще ипотроши прозорците на коли и тераси. И аз като теб майстори(който казват, ми те тея дизели са така, а аз знам как беше акто я купих), масла на 5-6-7-8 ооо км. сменях и накрая една добавка в резервоара. Същия пълен до горе добавката за нам си колко литра и газ към Софето всяка предавка колкото може. След като мина резервоара през ауспуха се пооправи. Сега пак го има но не е като преди, докато загрее на 70 градуса и по после утихва, ясно и отчетливо.

п.п. Моя дизел е AEF, предкамерен. Дали от запушени маслени магистрали, нещо по ГНП-то или нещо друго незнам, но при мен се оправи. Дано и при теб мине по тънко работата.

wordi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wordi4 » Нед 22 юни 2014 13:18

Решението на моя проблем беше че ролката на алтерната ми беше отишла на кино , смениха ми я , изчезна отвратителното чукане , но като се отвори капака се чуваше едно чукане което отвън не се чува почти но в купето се разнася. Затова казах да ми сменят и всичките повдигачи , беше време да сменям и масло смених ги тези неща , смених и ангренажен ремък защото се оказа че предишния майстор който и мен ме съмняваше ми беше сложил някакъв китайки с изтрити вече надписи . Оказа се че и част от ролката на ремъка е счупена и е била на път да падне и да ми прецака всичко по двигателя... Сега колата мърка , даже издава един симпатичен звук който преди не го бях чувал , появява се като дам газ и е подобен на този като при турбото ... Доволен съм ... Някои неща остават мистерия при тия ремонти, но общо взето проблема беше от ролка на алтернатора, повдигачи и евентуално някакъв шум от ролката на ремъка.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 22 юни 2014 13:44

Тоя звук подобен свистене на турбо не е добре също. Поглеждай си ангренажния ремък от време на време да не дойде пренатегнат :th_up

wordi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wordi4 » Нед 22 юни 2014 13:49

vucata написа:Тоя звук подобен свистене на турбо не е добре също. Поглеждай си ангренажния ремък от време на време да не дойде пренатегнат :th_up

Ами то не е баш като турбото , по тих е и като не съм вдигнал много обороти и сменя скоростта , ангренажния ремък нали го сменихме какъв ще да е проблема ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”